Δημοσκόπηση MRB: Στο 7,4% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Αποδοκιμασία για τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία

 Στο 7,4% φαίνεται πως διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με βάση νέα δημοσκόπηση της MRB.

 Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Newsbomb.gr, το χρονικό διάστημα από 18 έως 26 Μαρτίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων. Ειδικότερα, όσον αφορά τη πρόθεση ψήφου,  η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,4%. Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜεΡΑ25 3,1% ενώ στο 18,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

 Σχετικά με τις μετακινήσεις - συσπειρώσεις ψηφοφόρων, καταγράφονται τα εξής αποτελέσματα: Η ΝΔ διατηρεί το 68,8% των ψηφοφόρων που είχε τον Ιούλιο του 2019, παίρνει 2,8% από το ΣΥΡΙΖΑ και έχει διαρροή 12% προς το ΚΙΝΑΛ. Την ίδια στιγμή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 64,1% σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, παίρνει 4,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ και έχει διαρροή προς το ΚΙΝΑΛ 12,8%.

 Αναφορικά με τις καθημερινές υποχρεώσεις των πολιτών και κατά πόσο μπορούν να τις καλύψουν, το 77,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως να ανταπεξέλθει ή δυσκολεύεται πάρα πολύ.

 Στον τομέα της οικονομίας και των μέτρων της κυβέρνησης, οι πολίτες κρίνουν στο σύνολό τους αρνητικά και μη αποτελεσματικά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.

 Ακόμη, σίγουρα μη αποτελεσματικά και μάλλον μη αποτελεσματικά τα θεωρεί το 75,2% ενώ την ίδια γνώμη έχει  το 59% των πολιτών που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το 59,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από όσα μπορούσε να λάβει για να ανακουφίσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είναι ενδεικτικό ότι το 42,8% όσων το 2019 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από αυτά που της επέτρεπε η οικονομία και το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο.

 Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 61,8% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,1%. Για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 68% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 26,3% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά.

 Τέλος, ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,3% ευνοϊκών απόψεων και 45,1% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 31% ευνοϊκές γνώμες και 47% όχι ευνοϊκές γνώμες.



Δημοσκόπηση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget