όταν την πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη !!!!!

 Χθες συζητούσαμε με τον φίλο μου τον Βαγγέλη που ζει πλέον στην Φινλανδία για το σκάνδαλο που λίγο έλειψε να ρίξει την Πρωθυπουργό, ενώ δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στην Κυβέρνηση. Η Σάνα Μαρίν, για μερικούς μήνες, έκανε υπέρβαση 300 ευρώ στον προϋπολογισμό των πρωινών γευμάτων της. Ήτοι κάτω από 2.000 ευρώ αδικαιολόγητη σπατάλη. Ζήτησε συγγνώμη και τα επέστρεψε, ενώ οι άνθρωποι στη Φινλανδία για ένα διάστημα το συζητούσαν καθημερινά.

Στην Ελλάδα η κυρία Μαρέβα, η σύζυγος του Πρωθυπουργού, δηλώνει ψευδή πόθεν έσχες, κατέχει εταιρίες του εξωτερικού κατά παράβαση της νομοθεσίας, ενώ διαχειρίζεται κατά καιρούς κεφάλαια που δεν προκύπτουν από τους τζίρους και το αποθεματικό των εταιριών της. Εκ των υστέρων, όταν την πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, εμφανίζει κάτι ιδιωτικά συμφωνητικά, χωρίς καμία απολύτως ισχύ. Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός, ξαναλέω, ο Πρωθυπουργός, χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δάνεια τα οποία για χρόνια ολόκληρα δεν εξυπηρετούσε αλλά κατάφερε να πετύχει ρυθμίσεις, που ο χαρακτηρισμός "σκανδαλώδεις" είναι εξωφρενικά λίγος για να τις περιγράψει.

Όταν ελέγχεται δημοσιογραφικά η οικονομική δραστηριότητα της κυρίας Μαρέβας, η απάντηση είναι ένα μανιφέστο κατά του σεξισμού, τον οποίον δονκιχωτικά αισθάνεται ότι βιώνει. Για να κάνουμε πιο απλό το σχήμα αυτό, είναι σαν να πιάσει το αμερικανικό κράτος έναν μαύρο αστέρα του NBA να φοροδιαφεύγει κι εκείνος να αρχίσει να ουρλιάζει ότι είναι θύμα θεσμικού ρατσισμού.

Αν σε αυτή τη χώρα δεν μας αφορά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του νιώθουν ότι είναι εκτός και πέρα από κάθε νομοθεσία, αν δεν μας αφορά ότι υπάρχουν ενδείξεις σκοτεινών οικονομικών συναλλαγών εκατομμυρίων αλλά κανένας εισαγγελέας δεν τις ελέγχει, τη στιγμή που οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια του κόσμου για μερικές χιλιάδες ευρώ ενώ μια χούφτα ανθρώπων ετοιμάζεται να ρουφήξει με το καλαμάκι δισεκατομμύρια από το ταμείο ανάκαμψης- εδώ και αν υπάρχει ζουμι- τότε να συνομολογήσουμε ότι δεν είμαστε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά φέουδο της Αγίας Οικογένειας και των χορηγών της. Και αυτό πρέπει να το συνομολογήσουμε με ειλικρίνεια για να σηκωθούν να φύγουν όλοι οι άνθρωποι με όνειρα και διάθεση για δημιουργία και να μείνουν μόνο όσοι νιώθουν μαλάκες και μερικοί influencers, life coaches και personal trainers που κάνουν αιτήσεις στο Survivor.

  

Από Θάνος Νασόπουλος

σκανδαλώδεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget