“Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης”: Μάς ξέχασαν ή συμβαίνει κάτι άλλο;

 Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει για 8η εβδομάδα στην κόκκινη ζώνη .

Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση, που επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 Είναι, επίσης, αποδεκτό ότι η έξαρση των κρουσμάτων σε μια περιοχή απαιτεί ενίσχυση αυτών των έκτατων μέτρων.

 Σε όλη αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο για την συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση της διασποράς έχει η ενημέρωσή τους για τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.

 Εδώ και δύο μήνες όμως στον Δήμο Θηβαίων ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδημιολογικά δεδομένα για την περιοχή μας που να δικαιολογούν την παραμονή του Δήμου μας στην κόκκινη ζώνη.

 Κοινή πεποίθηση είναι πλέον ότι ο Δήμος μας εντάσσεται ως θύμα στις “παράπλευρες απώλειες”, λόγω γειτνίασης με όμορες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, από τις οποίες εκατοντάδες εργαζόμενοι μετακινούνται καθημερινά στις βιομηχανίες της περιοχής, χωρίς την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ.

 Η συνέχιση αυτής της κατάστασης όμως έχει εξαντλήσει τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική καταστροφή όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.

 Με έκπληξη και έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τον Δήμαρχο να παραμένει σιωπηλός και άπραγος απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.

 Αν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν στο σκληρό lockdown να τα υποστούμε. Δικαιούμαστε ως πολίτες, όμως, να γνωρίζουμε για να μπορούμε να στηρίζουμε, αν χρειαστεί.

 Ζητάμε από τον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και στους επαγγελματίες της περιοχής, απαιτώντας θέσπιση διαδικασιών για την πρόληψη επιβάρυνσης του Δήμου μας από μεταφερόμενα κρούσματα και την αντιμετώπισή του σύμφωνα με τα δικά του επιδημιολογικά δεδομένα.

 Δημοτική Παράταξη Δήμου Θηβαίων “Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης”

κόκκινη ζώνη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget