Γ. Μουλκιώτης : Ζητάμε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών

 Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητάμε άμεση αναλυτική ενημέρωση για όλες τις παραμέτρους και τα στοιχεία που αφορούν στην πορεία υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του Covid-19.

️ Επισημαίνεται ότι καθώς η χώρα διανύει την τρίτη έξαρση της πανδημίας, η ομαλή εξέλιξη του εμβολιασμού κατά του COVID-19 έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» για την έξοδο από την υγειονομική κρίση που βιώνουμε.

️ Τονίζεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο στους πολίτες το σχέδιο της κυβέρνησης για τον προγραμματισμό της διαδικασίας του εμβολιασμού, ενώ η τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19 αρκετές φορές δημιουργεί ερωτήματα και απορίες αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, την προτεραιοποίηση του πληθυσμού, καθώς και τη δημιουργία και δράση των εμβολιαστικών κέντρων.

️ Κατόπιν αυτών, διατυπώνονται 15 συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον αρμόδιο υπουργό που αφορούν:

      Τις δομές και τις περιοχές της χώρας όπου θα λειτουργήσουν τα 750 εμβολιαστικά κέντρα που ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους ότι ενεργοποιούνται τον Φεβρουάριο αλλά και εάν αφορούν μεμονωμένα εμβολιαστικά κέντρα ή 750 εμβολιαστικές γραμμές.

      Τον σχεδιασμό για τη λειτουργία των 100 κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στο θέμα του εμβολιασμού και πόσους εμβολιασμούς έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και σε ποιες περιοχές.

      Το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών ανά Νοσοκομείο της χώρας και με ποιον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να αυξήσει τα ποσοστά των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν.

      Την πορεία εμβολιασμού των ασθενών και του προσωπικού των θεραπευτηρίων των χρονίως πασχόντων, των κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης, των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας, των κέντρων διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας της χώρας, των εκπαιδευτικών, του προσωπικού και των μαθητών ηλικίας 16 ετών και άνω ειδικών σχολείων και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία σε όλη τη χώρα, των ατόμων που έρχονται σε επαφή με ζώα που μπορεί να φέρουν μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, των ατόμων άνω των 75 ετών.

      Τον σχεδιασμό για την έναρξη εμβολιασμού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως ηλικίας.

      Τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπήκοοι ξένων χωρών που διαμένουν μόνιμα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας αλλά δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ να εμβολιαστούν στην ώρα τους με βάση την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν.

      Τις δόσεις εμβολίων που περίσσεψαν από τη μη προσέλευση των πολιτών στα καθορισμένα ραντεβού και την χρήση τους.

εμβολιασμών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget