Κατερίνα Μπατζελή : Ο έλεγχος και η διαφάνεια οι ουσιαστικότερες αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου

 «Ο έλεγχος και η διαφάνεια της εφαρμογής των πολιτικών και χρηματοδοτήσεων ,θεμάτων διοικητικής διαχείρισης εκ μέρους της ΠΑ, είναι από τις ουσιαστικότερες αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου(ΠΣ) .Εμείς ως παράταξη θα ασκήσουμε την αρμοδιότητα αυτή και δεν θα πτοηθούμε από λαϊκές παροιμίες όπως:

 «Στου κουφού την πόρτα ,όσο θέλεις βρόντα».

 Έχουμε καταθέσει δήλωση και ερωτήσεις σχετικά:

 -με την εφαρμογή του ιδίου του Καταστατικού λειτουργίας του ΠΣ από την ΠΑ, που έχει την υποχρέωση να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση με απολογιστικό χαρακτήρα μετά από ένα χρόνο διοίκησης , υποχρέωση που δεν έπραξε

 -με τις συνέπειες των αποσπασματικών, ελλειμματικών πολιτικών και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συμπολίτες μας ,την ανάγκη «ειδικού προγράμματος» στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις περιοχές που βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυστηρότερο lockdown,όπως Βοιωτία και Δήμοι Φθιώτιδας.

 -με την παρακολούθηση θεμάτων διοικητικής οργάνωσης και δικαστικών αποφάσεων που αποδεικνύουν τον πολιτικό χαρακτήρα μετακινήσεων διευθυντικών στελεχών με ευθύνη του ιδίου του Περιφερειάρχη. Πληροφορηθήκαμε δε, την κάλυψη θέσεων αναπληρωτών Γεν/Διευθυντών κατ’ επιλογή ,αναμένοντας… μελλοντικά και την προκήρυξη. Να σημειώσουμε ότι η ΠΣΤΕ εντάσσεται στις 6 Περιφέρειες που δεν είχαν προκηρύξει τις θέσεις Γενικών Διευθυντών, όπως άλλωστε αναφέρει και έγγραφο την Πανελληνίας Ένωσης υπαλλήλων Περιφερειών τον μήνα Ιούλιο και στις 2 με την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας που βάση της εγκυκλίου αριθ.71430 του ΥΠΕΣ τον Οκτώβριο του 2020, καλούνται να επιβεβαιώσουν την περιγραφή θέσεων και την αναδιοργάνωση του Οργανισμού της ΠΣΤΕ για να προχωρήσει το Υπουργείου σε προκήρυξη Γενικών Δ/ντων. Η καθυστέρηση είναι κυρίως με ευθύνη της ίδιας περιφέρειας που από την προηγούμενη ΠΑ δεν επιβεβαίωσε τα περιγράμματα θέσεων. Ενώ παράλληλα μη εφαρμόζοντας Δικαστικές αποφάσεις για παράτυπες μετακινήσεις υπαλλήλων, φορτώνουν τα πρόστιμα στον προϋπολογισμό της ΠΣΤΕ, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

 Ο κος Περιφερειάρχης μπορεί να μην έχει την υποχρέωση να ενημερώνει σε θέματα διοίκησης, οφείλει όμως με τις επιλογές του να διασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού της Περιφέρειας με στελέχη που έχουν την εμπειρία και δυνατότητες συντονισμού των ΠΕ. Ένας ισχυρός Οργανισμός με την ουσιαστική συμμετοχή όλων των διοικητικών, με δίκαιη ιεράρχηση του δυναμικού της ,με σαφής προδιαγραφές των διευθύνσεων, μπορεί να διασφαλίζει την διαφάνεια και ορθολογική

 λειτουργία της ΠΣΤΕ αλλά και τον θεσμικό ρόλο των αποφασιστικών οργάνων της Περιφέρειας ,εκείνου του ΠΣ και της ΟΕ.

 -με την υλοποίηση αποφάσεων του ΠΣ αλλά και δεσμεύσεων των Χωρικών Αντιπερφερειρχών για θέματα ασφάλειας, προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μέτρων κατά της πανδημίας, που καθυστερούν αλλά και δεν παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες. Εάν αυτή είναι η «γραμμή» που έχουν λάβει (έργα και παρεμβάσεις στον Λήλαντα-Εύβοια, επικινδυνότητα ποσίμου νερού στην Λιχάδα-Εύβοια, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης πολιτών ,χρηματοδοτήσεις Κέντρων Υγείας ),ας γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος και εμείς ως ΠΣ να καλύψουμε το κόστος των δικαστικών αποφάσεων.

 -με πρόταση Ψηφίσματος για το ρόλο και τις παρεμβάσεις της Αυτοδιοίκησης για την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση

 Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι

 Κατερίνα Μπατζελή, Νίκος Μπέτσιος, Κώστας Σωτηρόπουλος ,Μπάμπης Φάκος, Μάνος Γέμελος, Τάσος Βελισσαρίου.

Κατερίνα Μπατζελή

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget