Μας κοροϊδεύουν; Προφανώς και ΔΕΝ καλύπτουν τις μεταλλάξεις τα εμβόλια που έχουν φτιάξει !!

 Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία Moderna, ετοιμάζει τρίτη «ενισχυτική» δόση για να καλύψει και τις μεταλλάξεις. Ενα και πλέον μήνα οι εταιρείες και οι ειδικοί κυρίως στην Ελλάδα (δεν θέλω να αναφέρω ονόματα) με πολύ μεγάλη ευκολία έλεγαν ότι τα εμβόλια κάνουν για τις μεταλλάξεις. Και έρχονται σήμερα οι εταιρείες και εμμέσως παραδέχονται ότι τα εμβόλια τους δεν πιάνουν τις μεταλλάξεις. Όμως τι θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά που έχουν παράγει; Να πεταχτούν όλες αυτές οι δόσεις;

 Σκέφτηκαν λοιπόν την τρίτη δόση... Εδώ έχουν πρόβλημα παραγωγής με τις πρώτες δόσεις και θα παράξουν και τρίτη δόση. Τι άλλο θα ακούσουμε;

 Τι είπαν για την τρίτη δόση

 Συγκεκριμένα τρίτη δόση εμβολίου ετοιμάζει στα εργαστήριά της η εταιρεία Moderna, ώστε να δοθεί -αν χρειαστεί- ως "ενισχυτικός εμβολιασμός" για την κάλυψη των μεταλλαγμένων στελεχών και ιδιαίτερα της Νότιας Αφρικής, που φαίνεται να "αντιστέκεται" περισσότερο στην ανοσία.

 Τα υπάρχοντα εμβόλια Pfizer / BioNTech και Moderna εμφανίζονται μέχρι στιγμής αποτελεσματικά έναντι στων  μεταλλαγμένων στελεχών. Ωστόσο, ο παραλλαγμένος ιός της Νοτίου Αφρικής εμφανίζεται περισσότερο ανθεκτικός στην ανοσοαπόκριση, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αγωνία και για νέα «βελτιωμένα» στελέχη που μπορεί να εμφανιστούν κατά την εξέλιξη της πανδημίας.

 Ένα νέο «συμπληρωματικό» -στα υπάρχοντα- εμβόλιο, που θα καλύπτει όχι μόνο τις υπάρχουσες μεταλλάξεις αλλά και πιθανές νεοεμφανιζόμενες, προσπαθεί να δημιουργήσει στα εργαστήριά της η Moderna. Το εμβόλιο θα χορηγείται ως δεύτερη δόση σε αυτούς που έχουν λάβει μόνο την πρώτη, ή ως τρίτη δόση σ’ αυτούς που έλαβαν δύο.

 «Το δημιουργούμε σήμερα για να είμαστε μπροστά στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητο. Το θεωρώ ασφάλεια ζωής», σχολίασε ο δρ Ταλ Ζακς, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna. «Δεν γνωρίζω αν τελικά θα το χρειαστούμε. Ελπίζω πως όχι», συμπληρώνει ο ίδιος.

 Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να το χορηγήσει δοκιμαστικά και στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής ως τρίτη δόση σε εθελοντές που έχουν κάνει ήδη τις δύο, για να διαπιστώσουν ότι βοηθά στην αποτροπή νεοεμφανιζόμενων τύπων του ιού.

 Και η BoNTech επεξεργάζεται την ιδέα του «τρίτου» εμβολίου

Και η εταιρεία BioNTech συζητά την περίπτωση δημιουργίας νέας ενισχυτικής δόσης εμβολίου για μεγαλύτερη κάλυψη απέναντι στα μεταλλαγμένα στελέχη. Σε συνέντευξή του ο Ουγκούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, αποκάλυψε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο (FDA, EMA..), ώστε να λάβει ενημέρωση για το είδος των κλινικών δοκιμών που θα απαιτηθούν για τη χορήγηση ενός ουσιαστικά νέου εμβολίου στον πληθυσμό. Και η BioNTech έχει επικεντρωθεί στο ίδιο στέλεχος της Νοτίου Αφρικής.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου δεν θα απαιτηθεί να περάσουν από τις ίδιες ευρείες κλινικές μελέτες με τους χιλιάδες συμμετέχοντες, αλλά και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες των αρχικών εμβολίων. Θα λάβουν άμεση έγκριση με δοκιμές σε ένα μικρό δείγμα πληθυσμού, όπως γίνεται κάθε χρόνο και με το νέο προσαρμοσμένο στα ετήσια επικρατούντα στελέχη εμβόλιο της γρίπης.

 «Τεχνικά είμαστε σε θέση να διαθέσουμε ένα νέο εμβόλιο σε διάστημα έξι εβδομάδων. Βασικά, η ομορφιά της τεχνολογίας του αγγελιοφόρου RNA είναι ότι μπορούμε να αρχίσουμε απευθείας την ανάπτυξη ενός εμβολίου που μιμείται στην εντέλεια την νέα μετάλλαξη», εξήγησε ο επικεφαλής της BioNΤech.

  του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

μεταλλάξεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget