Δημοτική συνεργασία ευθύνης: μείωση ή απαλλαγή τελών για εμπόρους και επιτηδευματίες του Δήμου Θηβαίων

 Στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων (23/12/20) υπήρχε ως θέμα το ύψος των ανταποδοτικών τελών και του συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων των νοικοκυριών, των καταστημάτων και των επιχειρήσεων.

 Η πρόταση της παράταξής μας ήταν να γίνει μία γενναία μείωση των τελών των καταστημάτων μιας και δεν έχουν έσοδα και ούτε τους παρέχεται κάποια υπηρεσία που να χρειάζεται ανταπόδοση. Επιχειρηματολογώντας σχετικά αναφερθήκαμε και στα επιπλέον έσοδα του δήμου στους συγκεκριμένους κωδικούς λόγω των αυξημένων τετραγωνικών μέτρων που δηλώθηκαν από πολίτες και καταστήματα που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Θηβαίων. (προϋπολογίζεται αύξηση εσόδων γύρω στο 20%)

 Ο δήμαρχος Θηβαίων επικαλούμενος οικονομική στενότητα έπεισε τη δημοτική του ομάδα. Μαζί του συμπορεύτηκε και η παράταξη «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» του Γρηγόρη Παπαβασιλείου. Έτσι, το ύψος των τελών γι’ αυτή την αδικημένη κατηγορία συμπολιτών μας δεν μειώθηκε ύστερα από σχετική ψηφοφορία.

 Αυτές τις ημέρες, με μια συντονισμένη επικοινωνιακή καταιγίδα, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, Δήμαρχοι κ.λ.π. ζητούν μέτρα στήριξης του εμπορικού κόσμου. Μάλιστα, ο κ. Αναστασίου υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε μείωση ή απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών.

 Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» θα ενισχύσει την πρόθεση της δημοτικής αρχής ζητώντας ΑΜΕΣΑ να έρθει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο αφού για να γίνει πράξη η μείωση ή η απαλλαγή μέσω Δήμου ή της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σχετική απόφαση του οργάνου.

 Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε κλειστά ή μερικώς λειτουργούντα καταστήματα έρχονται και τα χρέη που συσσωρεύονται πνίγουν εμπόρους και καταστηματάρχες. Ας ακολουθήσουμε- έστω και καθυστερημένα- το παράδειγμα δεκάδων δήμων της επικράτειας που έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό σε ανάλογες πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

 Επίσης, θα προτείνουμε να παρθούν και επιπλέον μέτρα για τους πληττόμενους επαγγελματίες σε συνεργασία με τους τοπικές ενώσεις. Τα μέτρα αυτά θα προωθηθούν προς την κυβέρνηση η οποία οφείλει να τα υλοποιήσει μιας και η εφαρμογή του παρατεταμένου lockdown έχει επιφέρει μία άνευ προηγουμένου ύφεση με τα λουκέτα να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.



Δημοτική συνεργασία ευθύνης

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget