ΕΘΕΑΣ… η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ - Έγινε το πρώτο βήμα για την επανένωση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος

 Έχοντας το 51% και πάνω του συνολικού κύκλου εργασιών των Α.Σ. της χώρας, η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) όρισε την προσωρινή της συντονιστική επιτροπή η οποία και θα της επιτρέψει να συσταθεί σε σώμα και να αποτελέσει το βασικό εταίρο μεταξύ του συνεταιριστικού κινήματος και της πολιτείας σε θέματα που αφορούν στον αγροτικό χώρο και την ανάπτυξή του.

 Ένα δευτεροβάθμιο συνεργατικό σχήμα που έρχεται να αντικαταστήσει την πάλαι ποτέ κραταιά ΠΑΣΕΓΕΣ, διατηρώντας μόνο το ρόλο του οδηγού, που θα χαράσσει πολιτική, θα διαθέτει ένα αξιόπιστο γραφείο στην Ε.Ε στο κέντρο λήψης των αποφάσεων και θα εγκαταλείψει τις παθογένειες του παρελθόντος που σκοπίμως καλλιεργήθηκαν για να θολώσουν την εικόνα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαβρύτων και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ΕΘΕΑΣ.

Το καταστατικό της ένωσης καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας της και τα μέλη της έχουν ήδη θέσει τους πρώτους στόχους που δεν είναι άλλοι από τη διάδοση και προώθηση της Συνεταιριστικής ιδέας μετά την καταρράκωσή της, τη συμμετοχή στα όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης και την ανάδειξη και ενδυνάμωση των συλλογικών δράσεων των αγροτών.

 Η ανασύσταση των αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος παραδόξως ξεκινά από τα πάνω προς τα κάτω και για το παράδοξο του εγχειρήματος ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαβρύτων κρίνει αναγκαία και επιβεβλημένη η προσπάθεια ενδυνάμωσης του συνεταιριστικού κινήματος να δρομολογηθεί μέσω της ΕΘΕΑΣ.

ΕΘΕΑΣ… η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget