Εμπορικός Σύλλογος Θήβας : Τέταρτη Φάση «Επιστρεπτέας Προκαταβολής»

  O Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών  σας  ενημερώνουν  ότι  δημοσιεύτηκε  η Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 281/14-11-2020 με την οποία εισάγεται η 4η φάση της "Επιστρεπτέας Προκαταβολής" φέρνει σε γενικές γραμμές σημαντικές αλλαγές, επί το πλείστον θετικές, σε σχέση με τα ισχύοντα των 3 προηγούμενων φάσεων. Διευρύνεται δραστικά ο αριθμός των δικαιούχων, λαμβάνεται υπόψη ο τζίρος μόνο των μηνών Σεπτεμβρίου & Οκτωβρίου 2020/2019, θεσπίζεται επί της ουσίας η "Μερικώς Επιστρεπτέα προκαταβολή" και μειώνεται το επιτόκιο επιβάρυνσης.

Α.  Δικαιούχοι:

-  Όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις/ελ. επαγγελματίες, ανεξαρτήτως νομικής μορφής (ατομικές, προσωπικές, κεφαλαιουχικές) και ασχέτως αν διαθέτουν ταμειακή μηχανή και αν απασχολούν ή όχι προσωπικό.

-  Επιλέξιμες είναι και επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ., όπως και οι εντός του 2020 νεοϊδρυθείσες. Δικαιούχοι είναι επίσης  οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και οι Οργανισμοί Λιμένων.

  Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 30η/11/2020  στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ "ΜyBusinessSupport", η οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμη (ακόμη και εντός του Σ/Κ 21-22/11). Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση "Επιστρεπτέας Προκαταβολής" είναι η επιχείρηση να έχει προηγουμένως υποβάλλει στην πλατφόρμα "myBusinessSupport" και τα στοιχεία τζίρου της για το 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2020.

   Για οποιοδήποτε  πληροφορία   στο τηλέφωνο του  Συλλόγου 2262027081και στο email:esthiva@yahoo.gr.

ΤΟ  ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εμπορικός Σύλλογος Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget