Βολές κατά Γεραπετρίτη και Πέτσα από τους γιατρούς

 Οργισμένος εμφανίζεται ο ιατρικός κόσμος της χώρας, σε συνέχεια των δηλώσεων Γεραπετρίτη και Πέτσα, με τον πρώτο να προβαίνει σε «προσβλητική», όπως χαρακτηρίζεται, δήλωση για τις ΜΕΘ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δέχεται πυρά από τους Ιατρικούς Συλλόγους για «μία οκτάβα λάθη».

 Έντονες αντιδράσεις και στον ιατρικό χώρο προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, για τις ΜΕΘ, με τον αναπληρωτή καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της μονάδας Covid-19 στον Ευαγγελισμό, κ. Γιάννη Καλομενίδη, να κάνει λόγο για «προσβλητική» αναφορά του πρώτου.

 «Ο κόσμος να καταλάβει πως όσοι βγαίνουν από τις ΜΕΘ ζωντανοί, με κάθε άλλο τρόπο θα είχαν πεθάνει. Η δήλωση Γεραπετρίτη είναι προσβλητική για όσους δουλεύουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Μιλάμε για ανθρώπους που διαρκώς δουλεύουν προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους άλλους αδιάκοπα. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν τα πάντα για να δώσουν καλές εκβάσεις στις ΜΕΘ. Η δική μας μονάδα στον Ευαγγελισμό είχε 32% θνητότητα, πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ΜΕΘ είναι το τελικό όπλο, η μάχη η μεγάλη είναι στις κλινικές covid και στην κοινότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στο ράδιο 98.4.

 Εξάλλου, ο κ. Καλομενίδης επέκρινε συνολικά την κυβερνητική πολιτική για την πανδημία, λέγοντας πως «καλό είναι η Επιτροπή των Επιστημόνων να μην αποδεχθεί την λογική του "ακορντεόν" στα lockdown, δεν μπορεί ούτε το σύστημα υγείας να συνεχίσει έτσι, ούτε η κοινωνία. Έστω και τώρα χρειάζεται στρατηγική και γρήγορη ανάπτυξη της Π.Φ.Υ. , τεστ εκτός νοσοκομείων με συνταγογράφηση και μείωση της πίεσης στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια και ασφάλεια και στους ασθενείς άλλων νοσημάτων».

 «Είναι χαρακτηριστικό», συνέχισε, «πως η ιατρική και επιστημονική κοινότητα αλλά και οι πολίτες, δεν έχουν πρόσβαση σε μια ενιαία βάση δεδομένων, υπάρχει άγνοια δηλαδή, πλην ελαχίστων στην Επιτροπή, για την εξέλιξη της πανδημίας, ούτε υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια, που με κλασικές επιστημονικές μεθόδους να έχουν οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Άρα, ακόμη και όσοι δημοσιολογούν για το πότε η άρση ή ένα νέο lockdown, το πράττουν στη κυριολεξία στον αέρα για λίγα λεπτά δημοσιότητας».

δηλώσεων Γεραπετρίτη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget