Απαγόρευση μετακινήσεων από 21:00 έως 05:00 - Τρεις εξαιρέσεις - video

 Την απαγόρευση των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα στο διάστημα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε, οι μόνοι λόγοι εξαίρεσης από το το νέο αυτό μέτρο ενάντια στην περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού είναι τρεις: εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικιδίων, κι αυτό μόνο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

 Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο νέος αυτός περιορισμός κρίθηκε απαραίτητος καθώς διαπιστώθηκαν περιττές μετακινήσεις, κυρίως προς οικίες πολιτών.

Και στο διάστημα της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τις κατ' εξαίρεση αυτές μετακινήσεις απαιτείται η προηγούμενη αποστολή SMS στο 13033: για λόγους υγείας στο 1 και για συνοδεία κατοικιδίου στο 6, ενώ και για την εργασία τις ώρες αυτές είναι απαραίτητη η βεβαίωση από τον εργοδότη.

 Σχετικά με την άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ο περιορισμός δεν αφορά σε αθλητικά σωματεία, αλλά μόνο στην ατομική, έως και τρία άτομα άσκηση, για την οποία διατύπωσε ισχυρή σύσταση να γίνεται κοντά στην κατοικία του αθλούμενου.

 Για την τηλεργασία, έκανε γνωστό πως κάθε οργανισμός ιδιωτικού και δημόσιου τομέα οφείλει από την Παρασκευή να συντάσσει έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία του υπό αυτό το καθεστώς.

 Οι έλεγχοι θα ενταθούν, προανήγγειλε ο υφυπουργός, ζητώντας και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να περιορίσουν την παρουσίαση προσωπικού και καλεσμένων.

 Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς. Αναγνωρίζουμε την κόπωση, σημίωσε, ωστόσο το σημείο είναι κομβικό, χρειάζεται υπομονή κι επιμονή για να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, περιορίζοντας την κινητικότητα, άρα και τη μετάδοση του ιού

Απαγόρευση μετακινήσεων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget