Θωμάς Κιούσης : ο δρόμος για τη Μακαριώτισσα και τα έργα στο δήμο θηβαίων

 Μπορεί τα βήματα που απομένουν μέχρι την υλοποίηση να είναι αρκετά, ωστόσο η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του δήμου Θήβας για την  ασφαλτόστρωση 2,2 χλμ. του δημοτικού δρόμου Δομβραίνα – Μακαριώτισσα, αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση.

Με τη σχετική καθυστέρηση βέβαια και αυτή, αφού από την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, χρειάστηκε να περάσει περίπου 1,5 χρόνος για να υπογραφεί η σύμβαση.

Ήταν Ιούνιος 2019, όταν το δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, αποδέχτηκε την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) της περιφέρειας με εξασφάλιση της αντίστοιχης χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 551.355,71 ευρώ.

Την ίδια στιγμή όμως η συνολική εικόνα δεν είναι αισιόδοξη. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και ενώ στο «ψυγείο» παραμένουν άλλα πολύ σημαντικά έργα, ήρθε ως πρόταση και ψηφίστηκε η μείωση του τεχνικού – επενδυτικού προγράμματος για έργα του δήμου κατά 463.000 ευρώ.

Είναι χρήματα που αποτελούσαν τη συμμετοχή με ιδίους πόρους του δήμου για την υλοποίηση των έργων, και αποσύρθηκαν για να καλύψουν λειτουργικές του δαπάνες, λόγω των συνεπειών της πανδημίας και της μείωσης των εσόδων.

Πιστεύω ότι η αρνητική αυτή εξέλιξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, κατά ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο, τουλάχιστον μέρος, με κάποιες άλλες πολιτικές αποφάσεις.

Η ουσία είναι ότι με τη μείωση των πόρων, αποσύρεται πλέον ή μειώνεται η χρηματοδότηση για έργα όπως: Δημοτική και αγροτική οδοποιία σε όλο το φάσμα του δήμου (χωριά της Θίσβης και Πλαταιών, Βάγια, Θήβα), παιδικές χαρές στη Θήβα, κατασκευή αμαξοστασίου.

Τα έργα αποτελούν το οξυγόνο της ανάπτυξης του τόπου. Είναι θετικό λοιπόν να ανακοινώνεται η προώθηση ενός έργου και σε αυτήν την κατεύθυνση η συμβολή όλων είναι δεδομένη. Μαθαίνουμε, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο για την πρόσβαση στη ιερά μονή Σαγματά.

Ας είμαστε όμως συγκρατημένοι, δεδομένης της ζοφερής εικόνας για τα έργα, σε όλη την επικράτεια του δήμου.



έργα στο δήμο θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget