Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή Λιβαδειάς

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν, τα κρούσματα κορωνοϊού, σε χώρους δουλειάς τόσο στον κλάδο μας (εμπόριο, σούπερ-μάρκετ), όσο και σε άλλους κλάδους και χώρους (μεταποίηση, εργοστάσια) στην πόλη μας, κάνοντας υπαρκτό τον κίνδυνο να αποτελέσουν μαζικούς χώρους διασποράς και υπερμετάδοσης του ιού.

 Όλο το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζοντας ακόμη και τώρα, κυβέρνηση, περιφερειακή διοίκηση και δημοτική αρχή, δεν σταμάτησαν στιγμή να μας εγκαλούν, ρίχνοντας το βάρος της προστασίας της υγείας μας, από τον ίδιο τον θάνατο, στην προσωπική μας ευθύνη.

 Από την άλλη η εργοδοσία ξεσαλώνει. Πληθαίνουν οι πληροφορίες που έρχονται καθημερινά στο σωματείο μας, όπως π.χ. σε κατάστημα, που εμφανίστηκαν κρούσματα, όχι μόνο δεν έγιναν τεστ, σε όλους τους εργαζόμενους αλλά προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός, λέγοντας στους εργαζόμενους να μην βγάλουν τσιμουδιά ούτε στις οικογένειες τους. Έφτασαν σε σημείο να τους ανακοινώσουν ότι τα αποτελέσματα των τεστ, που πραγματοποιήθηκαν σε ελάχιστους, θα τα πάρει η εταιρεία και όχι οι εργαζόμενοι που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι!!!!!!!!

 Καλούμε την κυβέρνηση αντί να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους και να προσπαθεί να κρύψει τις δικές της ευθύνες, πίσω από τα πρωτόκολλα λάστιχο και να πετάει το μπαλάκι στην «ατομική» ευθύνη των εργαζόμενων που βρίσκονται, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, χωρίς συμβάσεις, με μεροκάματα πείνας, χωρίς δικαιώματα και αντιμέτωποι με την «ανάγκη» των επιχειρηματιών να βγει η παραγωγή να αυξηθούν οι τζίροι με κάθε τρόπο και θυσία, με κόστος την Δημόσια Υγεία να πάρει μέτρα εδώ και τώρα.

 Καλούμε τις αρμόδιες αρχές, την περιφέρεια, το δήμο, να πράξουν υπεύθυνα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για όλους.

 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες ψηλά το κεφάλι. Τα στόματα ακόμη και με τις μάσκες έχουν φωνή. Στο χέρι μας είναι η φωνή μας να ακουστεί δυνατά.

 Χρέος μας είναι να διεκδικήσουμε συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας:

 § Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργάτες, αυξημένους κανόνες προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας παντού. Διενέργεια τεστ για Covid-19 σε όλους τους εργασιακούς χώρους με αποκλειστική ευθύνη κράτους κι εργοδοσίας. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

 § Στις επιχειρήσεις που διαπιστώνονται κρούσματα, να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, να διασφαλίζεται η υγεία όλων των εργαζόμενων και των οικογενειών τους με τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους. Όσο η επιχείρηση είναι κλειστή, καμία απόλυση εργαζόμενου, να γίνονται οι πιστοποιημένες απολυμάνσεις πριν επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην δουλειά, να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

 § Στελέχωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις και επέκταση των δημόσιων δομών υγείας με κάλυψη των κενών θέσεων του νοσοκομείου Λιβαδειάς και των Κέντρων Υγείας Διστόμου, Αλιάρτου, Ορχομενού.

 § Τακτικές απολυμάνσεις σε χώρους δουλειάς, σχολεία, κοινόχρηστους χώρους κτλ.

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget