Θέλουν και να παίρνουν το σπίτι του Έλληνα και να μην πληρώνουν. Τι πρωτότυπο για τραπεζικά ιδρύματα..

 Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεσε σε αποφάσεις που σύμφωνα με το νόμο του 2019 της κυβέρνησης περί αμνηστίας των τραπεζικών μεγαλοστελεχών για απιστία, τους άφηναν στο απυρόβλητο. Αφορμή σε αυτό στάθηκε η άποψη κατώτερων δικαστών που θεώρησαν αντισυνταγματική την εν λόγω ρύθμιση.

 Άμεσα έπιασαν δουλειά τα φιλοτραπεζικά φερέφωνα και με δακρύβρεχτα άρθρα περιγράφουν την…κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και το τέλος της καριέρας των τραπεζιτών. Οι γνωστές μπαρούφες. Δήθεν, κανένας υπάλληλος πλέον δεν θα υπογράφει δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων, ότι έχουν κατεβάσει τα μολύβια, με αποτέλεσμα αυτές να κλείσουν λόγω ανεπαρκούς ρευστότητας και χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά. Συγκινητική η προσπάθεια αλλά δεν πιάνει.

 Οι τράπεζες έτσι κι αλλιώς δεν χρηματοδοτούν. Χιλιάδες άρθρα το τελευταίο διάστημα κατήγγειλαν την απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και χωρίς τραπεζικά κριτήρια. Ποιον κοροϊδεύουν; Επίσης, συγκρίνουν τους υπαλλήλους που χορηγούν τα δάνεια των μικροεπιχειρήσεων με τα μεγαλοστελέχη που χορήγησαν θαλασσοδάνεια δισεκατομμυρίων σε φίλους και γνωστούς «μπαταχτζήδες» όπως και κομματικά δάνεια εκατομμυρίων που κατασπαταλήθηκαν και δεν επιστράφηκαν ποτέ.

 Ας αφήσουν λοιπόν τα κλαψουρίσματα και ας γράψουν για τα χαμένα δισεκατομμύρια που έδωσαν σε ημέτερους και μετά τα χάρισαν έτσι απλά (βλέπε περίπτωση Πηλαδάκη) με αποτέλεσμα να βάλει πλάτη ο απλός πολίτης με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις.

 Επίσης, κουβέντα δε λένε για την προκλητική επιστολή που απέστειλαν οι τράπεζες και τα fund στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και ζητούν να απαλλαγούν από τα πολεοδομικά πρόστιμα, ΕΝΦΙΑ, Δημοτικά τέλη, ΤΑΠ και κάθε είδους επιβαρύνσεις για τα ακίνητα που κατάσχουν και αποκτούν.

 Δηλαδή θέλουν και να παίρνουν το σπίτι του Έλληνα και να μην πληρώνουν. Τι πρωτότυπο για τραπεζικά ιδρύματα..

Χαράλαμπος Περβανάς

τραπεζικά ιδρύματα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget