Σταμάτης Χαλβατζής : άμεση Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δήμο Θηβαίων

 

Κύριε Δήμαρχε, με αγωνία παρακολουθούμε την ταχεία εξάπλωση, σε βαθμό αλλοίωσης του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου, των εγκαταστάσεων ΑΠΕ (Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά) στο Δήμο μας, όπως και σε γειτονικούς δήμους.

 Το κύμα διαμαρτυρίας απλών πολιτών και φορέων συνεχώς διογκούται, διότι πέρα από την όποια ωφέλεια προκύπτει από την λεγόμενη πράσινη ενέργεια, σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και χωρίς σεβασμό των αρχαιολογικών χώρων.

 Η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση, λόγω παντελούς έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού, δίνει την δυνατότητα να επιβάλλεται το ιδιωτικό συμφέρον αγνοώντας παντελώς την αναγκαία ισορροπία σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό ισοζύγιο, με όρους αειφόρου ανάπτυξης.

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρ’ ότι η κείμενη νομοθεσία την έχει αποκλείσει από την διαδικασία αδειοδότησης, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία μπορεί και οφείλει να αντιδράσει αποτρεπτικά σε αυτή την κατάσταση.

 Εδώ και τώρα κύριε Δήμαρχε έχετε την υποχρέωση να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα συζήτησης την άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή μας, με συμμετοχή φορέων και συλλογικοτήτων, προκειμένου να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την καλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος των δημοτών μας και όχι μόνο.

 Οποιαδήποτε ολιγωρία ή καθυστερημένη αντίδραση θα εκληφθεί από την κοινωνία ως συνενοχή.


 Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Προς : Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γεώργιο Αναστασίου

 Κοιν: Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Εγκατάσταση ΑΠΕ στο Δήμο Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget