ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ- ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ : Σημειώσατε 2

-Ηλίας Τραμπάκουλος-
   Από τις αρχές του Μάρτη έχουν να δουλέψουν τα κυλικεία των σχολείων. Άλλη μια παράπλευρη απώλεια του φοβερού και τρομερού COVID-19. Η πενιχρή βοήθεια που τους δόθηκε δεν μπορεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τα έξοδά τους.
      Με το άνοιγμα των σχολείων ήλπιζαν να καλύψουν κάποια έξοδά τους αλλά ο περιορισμός στα είδη που πουλάνε και η οικονομική ανέχεια των γονέων δε φαίνεται να βοηθάει στη λύση του προβλήματος.
    Η  προτροπή μου  προς τους γονείς είναι να βάλουν στο πρόγραμμά τους την αγορά κολατσιού και δεκατιανού από τα σχολικά κυλικεία. Διαθέτουν συσκευασμένα- άρα και ακίνδυνα- προϊόντα όπως σάντουιτς, κουλούρια, μπάρες, χυμούς κ.λ.π. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν έμμεσα και το σχολείο μιας και οι κυλικειάρχες/ισσες πληρώνουν ενοίκιο που ενισχύει τα φτωχά ταμεία των σχολείων.
    Ας μην ξεχνάμε την παιδαγωγική αξία των αγορών που κάνουν τα μικρά παιδιά στο μπακαλικάκι του σχολείου. Επιλέγουν, μαθαίνουν να υπολογίζουν την αξία των χρημάτων, να υπολογίζουν τα ρέστα, να συζητάνε για τις σωστές ή λανθασμένες επιλογές τους, να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση κ.λ.π.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget