Ηλίας Τραμπάκουλος : Τάχι, ΘΗΒΑ II, Στίχος III και τρέχα γύρευε ή οδός με ονοματεπώνυμο;

Με αφορμή ερώτηση που έκανα στον δήμαρχο Θηβαίων κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου για το πότε θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Ονοματοδοσίας του δήμου και την απάντηση που δεν πήρα …
Με κόπους, πιέσεις και καθυστερήσεις συνεδρίασε η Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου Θηβαίων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Είχα την τιμή να είμαι μέλος της μαζί με αρκετούς και αξιόλογους συμπολίτες μας, κύρια εκπαιδευτικούς, που εργάστηκαν συστηματικά με συντονιστή τον Θανάση Κοκοντίνη.
Βασική μας εργασία ήταν να πάρουν όνομα οι πολλοί και ανώνυμοι δρόμοι στις εργατικές κατοικίες στο Τάχι.
Στρώσαμε επί τάπητος μεγάλους χάρτες και τοπογραφικά, προσανατολιστήκαμε με τη βοήθεια του τοπογράφου του δήμου, προβληματιστήκαμε, βρήκαμε κοινούς κώδικες και οι εργασίες μας ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Επιλέξαμε 3 θεματικές για τα 3 μεγάλα κομμάτια του Ταχίου (Στερεοελλαδίτες αγωνιστές του ΄21, σύγχρονοι Έλληνες λογοτέχνες κ.λ.π. )
Προωθήθηκαν, αρμοδίως, εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά δεν είδαμε να μπαίνουν πουθενά οι σχετικές πινακίδες προκειμένου οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι επαγγελματίες, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες κ.λ.π. να διευκολυνθούν στην καθημερινότητά τους.
Δε γνωρίζω αν αυτό οφείλεται σε αμέλεια και αδιαφορία ή σε οικονομικό κόστος αλλά αν θες να έχεις « Γειτονιά σε τάξη» και να είναι ο δήμος μας «Τόπος να ζεις» οφείλουμε να υλοποιούμε μέχρι τέλους αυτό που αναλαμβάνουμε και όχι να το αφήνουμε ημιτελές (μηδέν εις το πηλίκο εντέλει).
Υ.Γ.1 Στο εν λόγω θέμα της ονοματοδοσίας θα επανέλθουμε σύντομα μιας και οι καθυστερήσεις, τα προσχήματα και η αθέτηση υποσχέσεων της μετονομασίας οδού ( με προτίμηση την οδό Κύπρου που περνά μπροστά από το Δημαρχείο) σε οδό Κώστα Κουρκούτη κοντεύει να γίνει ένδειξη ασέβειας στη μνήμη του μακροβιότερου Δημάρχου Θηβαίων.
Υ.Γ.2 Πηγαίνοντας στο Τάχι να επιβεβαιώσω ότι δεν έχουν μπει οι πινακίδες κινήθηκα μέσα στα σοκάκια της συνοικίας. Χόρτα, λακκούβες, σκουπίδια υπήρχαν παντού. Καλό είναι να κάνουμε εκστρατείες καλλωπισμού των συνοικιών και των χωριών. Θα δεχτώ να βγαίνουν και φωτογραφίες του δημάρχου δίπλα στο σιντριβάνι ή το πλυστικό μηχάνημα. Κάλλιστο, όμως, να γίνονται συστηματικά – ως οφείλεται- αυτές οι εργασίες και να επεκταθούν πέρα από τον κεντρικό δρόμο και την πλατεία της κάθε συνοικίας.

Επιτροπή Ονοματοδοσίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget