Προσοχή! Κυκλοφορεί στην αγορά μη εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν

Η Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Βοιωτίας ενημερώνει ότι υπάρχει καταγγελία, για διάθεση στην αγορά μη εγκεκριμένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος(ζιζανιοκτόνο για την μεταφυτρωτική καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στο βαμβάκι), με την εμπορική ονομασία "ΕΝΧ/ΟΚΕ 75 \Λ/Ο" με πλαστή Ελληνική ετικέτα.
Το προϊόν δεν έχει λάβει κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά. Στην ετικέτα του αναφέρεται ημερομηνία ισχύος Άδειας:27/08/2019-25/08/2021 το οποίο είναι ψευδές.
Το συγκεκριμένο προϊόν είναι αγνώστου σύστασης και μη εγκεκριμένο.
Η Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Βοιωτίας εφιστά την προσοχή στο κοινό διότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 του Ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α'8) όπως ισχύει, όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ1 οιονδήποτε τρόπο (έστω και δωρεάν), ανταλλάσσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη χώρα, φυτοπροστατευτικό προϊόν για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης του στην αγορά έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως τριάντα χιλιάδες (30000) ευρώ. Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.4036/2012 προβλέπονται επιπλέον ποινικές
κυρώσεις.

καταγγελία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget