Είναι έτοιμος ο κρατικός και ο δημοτικός μηχανισμός για να ξεκινήσουμε ομαλά και με ασφάλεια τα δημοτικά σχολεία;

Τραμπάκουλος Ηλίας
Αγαπητοί μας μαθητές, γονείς και συνάδελφοι « ο κύβος ερρίφθη».
 Όπως όλα δείχνουν τα δημοτικά σχολεία της χώρας- πιθανότατα και τα νηπιαγωγεία- θα ανοίξουν. Το ίδιο θα συμβεί και με τα σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Θηβαίων.
 Είναι έτοιμος ο κρατικός και ο δημοτικός μηχανισμός για να ξεκινήσουμε ομαλά και με ασφάλεια;
 Για να δούμε …
 Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ρώτησα τον κ. Δήμαρχο για τις δυνατότητες που έχουν οι υπηρεσίες του δήμου να προγραμματίσουν την αποψίλωση των αύλειων χώρων και την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.
 Σε ότι αφορά την αποψίλωση των προαυλίων απάντησε ότι οι εργολάβοι με τους οποίους έχει υπογράψει σύμβαση ο Δήμος αρκούν και ότι θα προλάβουν έγκαιρα να καθαριστούν 19 δημοτικά σχολεία και 18 νηπιαγωγεία, αν τελικά δοθεί η ανάλογη εντολή. Επειδή οι μέρες είναι πλέον λίγες και μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού το θεωρώ δύσκολο μιας και υπάρχει πυκνή βλάστηση, αγριόχορτα, πεσμένα κλαδιά κ.λ.π. λόγω της μη λειτουργίας των σχολείων για μεγάλο διάστημα και της αμφιλεγόμενης επανέναρξής τους.
 Θεωρώ ότι οι απολυμάνσεις των αιθουσών είναι κάτι που δεν επείγει μιας και τα σχολεία είναι κλειστά για μεγάλο διάστημα. Είναι μία ενέργεια που θα πρέπει να γίνει μετά την 1η εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Αυτό , άλλωστε, αναφέρουν και οι ειδικοί.
 Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα υπενθυμίζω ότι οι καθαρίστριες της Α/θμιας Εκπαίδευσης έχουν αναλάβει την μία από τις δύο βάρδιες καθαριότητας στα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου. Με την εξαγγελία της έναρξης των μαθημάτων θα πρέπει να επανέλθουν άμεσα στη βάση τους και έτσι θα λείπει η 2η βάρδια και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. Αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα και η υγειονομική ασφάλεια των μαθητών θα είναι επισφαλής και μη εγγυημένη. Τα προβλήματα από τα χόρτα στις αυλές μπορούμε να τα προσπεράσουμε αυτή τη στιγμή αν και ο Δήμος Θηβαίων έδωσε αρκετά χρήματα σε εργολάβους για αποψιλώσεις του δήμου, γενικότερα. Η καθαριότητα, όμως, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προσέλθουν μαθητές και εκπαιδευτικοί και να πειστούν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
 Με δεδομένη την αδυναμία της υπηρεσίας καθαριότητας να διαθέσει καθαρίστριες στα διάσπαρτα κτίρια του δήμου (Θήβα, Καπαρέλλι, Βάγια, Δομβραίνα, Ελεώνας, Λεύκτρα κ.λ.π.) θεωρούμε ότι θα πρέπει να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες για επιπλέον χρηματοδότηση, νομοθετική ρύθμιση και πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με σύμβαση έργου μικρής διάρκειας προκειμένου να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τραμπάκουλος Ηλίας
 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων
 Διευθυντής 5ου Δ.Σχ. Θήβας

ομαλά και με ασφάλεια τα δημοτικά σχολεία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget