Από το Μένουμε Σπίτι στο Μένουμε Υπεύθυνοι, η νέα κανονικότητα

Του Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση, Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αχαΐας της Π.Δ.Ε.
Έρχεται η στιγμή που σιγά σιγά θα μπούμε στη «νέα» κανονικότητα. Αν το προηγούμενο δύσκολο διάστημα δείξαμε μια αξιοθαύμαστη για το DNA μας ωριμότητα απέναντι στον COVID-19, τώρα ήρθε η ώρα της ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ στον εαυτό μας και στους γύρω μας.
Όχι ότι αυτή εξέλειπε έως σήμερα τις ημέρες καραντίνας. Προς Θεού! Απλά τώρα πρέπει ο καθένας μας να κάνει πράξη αυτά που μας επέβαλαν ή που έως τώρα ήταν αυτονόητα απλά δεν τα τηρούσαμε (ατομική υγιεινή κ.λπ).
 Έρχομαι σε ένα από τα πολλά ευαίσθητα ζητήματα που είναι στη καθημερινότητα μας. Ο καφές του Έλληνα! Το μακρινό 2005 αλλά και το πιο πρόσφατο (!) 2011 (χωρίς COVID-19) και μάλιστα το τριήμερο της Ιταλικής Αποκριάς βρέθηκα στη γείτονα χώρα. Συγκεκριμένα στο Μιλάνο και στη κεντρική αγορά αυτού την περίφημη Στοά Βιτώριο Εμανουέλε. Εμπορικά και καφέ γεμάτη. Ως Έλληνες πήγαμε να πιούμε τον καφέ μας. Βέβαια μας έκανε εντύπωση ο χρόνος παραμονής των Ιταλών είτε όρθιοι είτε καθήμενοι. Σύντομος! Και έρχομαι στο δια ταύτα: ο χώρος εστίασης είναι ένας έντονος προβληματισμός των ειδικών λόγω της συνάθροισης.
 Εδώ θα πρέπει όλοι εμείς να φανούμε υπεύθυνοι για ακόμα μια φορά. Να πάμε για τον καφέ μας. Να καθίσουμε με τους 2 το πολύ 3 φίλους μας. Να μην κάνουμε τον καφέ μας όμως «αρμένικο»! Να σηκωθούμε μετά από λίγο μαζί με τους φίλους μας να περπατήσουμε, να κάνουμε τη βόλτα μας, όπως την κάναμε το διάστημα της καραντίνας! Τώρα βέβαια χωρίς αποστολή sms στο 13033. Έτσι και τον καφέ μας απολαμβάνουμε παίρνοντάς τον μάλιστα μαζί μας, και τους καταστηματάρχες βγάζουμε από την δύσκολη θέση και την δυνατότητα δίνουμε σε άλλους να απολαύσουν κι εκείνοι τον καφέ τους!
Το παράδειγμα των Ιταλών που ανέφερα παραπάνω ας γίνει δίδαγμα για όλους μας! Τώρα που βγαίνουμε από το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» πρέπει να πάμε στο: #ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!
 Καλή δύναμη!! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Του Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget