Fake news συνδέουν την πανδημία με τις... κεραίες 5G τηλεφωνίας

Διαστάσεις έχουν πάρει στη Βρετανία θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω των κεραιών 5G κεραιών ορισμένες από τις οποίες έχουν πυρποληθεί!
 Σύμφωνα με το BBC υπήρξαν φαινόμενα εμπρησμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας την ίδια μέρα σε τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας : Μπέρμπιγχαμ, Λίβερπουλ και Liverpool και το Μέρσεϊσάιντ.
 Σειρά αναρτήσεων στο Facebook συνέδεαν με κάποιον τρόπο τη δημιουργία του κορωναϊού με τις κεραίες των 5G δικτύων. Κυκλοφόρησαν και βίντεο που έδειχναν κεραίες τηλεπικοινωνιών να τυλίγονται στις φλόγες στις τρεις βρετανικές πόλεις.
 Τα πλάνα έδειχναν φωτιά να κατακαίει κεραίες 21 μέτρων. Οι περισσότερες από αυτές τις αναρτήσεις έχουν κατέβει. Υπάλληλοι τηλεπικοινωνιακών εταιρειών όπως η MobileUK και η Vodafone, έχουν πέσει θύματα εξύβρισης εξαιτίας των θεωριών συνωμοσίας.
 Το αρμόδιο υπουργείο στη Βρετανία προτρέπει τις εταιρείες social media να μπλοκάρουν άμεσα αυτού του είδους τις θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν τα δίκτυα 5G με την πανδημία των κορωνοϊού.
 Σχεδιάζει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το θέμα.
 Τα fake news διαδίδονται σε μικρότερες πλατφόρμες, όπως το Nextdoor, το Pinterest και το site changes.org αλλά και μεγαλύτερες, όπως το Facebook, το Twitter, το YouTube και το TikTok.
 Οι επιστήμονες έχουν πει ότι η ιδέα μιας σύνδεσης μεταξύ Covid-19 και 5G είναι "για τα σκουπίδια" και βιολογικά αδύνατη.
 Πολλές από τις πλατφόρμες έχουν ήδη λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά δεν έχουν απαγορεύσει τη συζήτηση του θέματος εντελώς.

κεραίες 5G τηλεφωνίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget