Ιατρικός Σύλλογος Θήβας - ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Οι Κορωνοϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών, που μπορεί να προκαλέσουν νόσο,
 τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Ο νέος Κορωνοϊός ονομάζεται 2019-nCoV και αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος Κορωνoϊού.
 Προκαλεί αναπνευστική νόσο, η οπoία μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, συνήθως κατόπιν στενής επαφής με ασθενή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον ή σε χώρο εργασίας.
 Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας ,απευθυνόμενος στα μέλη του, σε όλους τους
 επαγγελματίες υγείας και στους πολίτες, τους καλεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη σωστή αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού.
 Βασικές προφυλάξεις
 Πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα καθώς και αποφυγή επαφής με τα χέρια, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
 Αποφυγή στενών επαφών ,ιδιαίτερα όταν έχουμε εμείς ή οι άλλοι πυρετό, βήχα, καταρροή κλπ. Με αυτά τα συμπτώματα ,χρειάζεται άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το γιατρό μας και παραμονή στο σπίτι ,ακολουθώντας τις οδηγίες του.
 Κάλυψη του στόματος και της μύτης όταν βήχουμε, με ένα χαρτομάντιλο ή τον αγκώνα μας.
 Μετά , απόρριψη του χαρτομάντιλου σε κλειστό κάδο και πλύσιμο των χεριών.
 Σε ότι αφορά στους ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος, δυσκολίας στην αναπνοή και πυρετό, θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με το γιατρό τους και να παραμένουν στο σπίτι τους.
 Επίσης θα πρέπει να πηγαίνουν στο νοσοκομείο μετά από παραπομπή από τον γιατρό που τους παρακολουθεί.
 Δεν πρέπει να λαμβάνουν αντιβιοτικά και αντιικά φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού και επιβάλλεται να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής.
 Όλοι οι ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα συμβατά με coviD-19, θα πρέπει να κάνουν χρήση χειρουργικής μάσκας .Δεν θα πρέπει να κάνουν χρήση χειρουργικής μάσκας ,υγιείς πολίτες, ως μέτρο προφύλαξης.

Ιατρικός Σύλλογος Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget