Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας"ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ΄΄

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός  του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας"ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ" στην αίθουσα  "ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ" Αγίας Τριάδας 28 το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020.Η πρόεδρος κα  Αντωνία Δελή-Μεγαρίτη  εκ μέρους του ΔΣ.
Καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, λέγοντας:<< εγκάρδια σας καλωσορίζουμε στον ετήσιο χορό του συλλόγου μας και σας ευχαριστούμε που μας στηρίξατε για ακόμα μια χρονιά με την πολύτιμη συμμετοχή σας.Η σημερινή μέρα αποτελεί για όλους εμάς στον σύλλογο Σαρακατσαναίων μια μεγάλη γιορτη.Μια γιορτη που εχουμε την τιμη να μοιραζομαστε μαζι με όλους εσας που εμπρακτα μας δειχνετε την αγαπη και τον σεβασμο σας ολα αυτα τα χρονια.Πιστοι στις παραδοσεις των προγονων μας ,ο συλλογος μας γινεται κιβωτος μεσα στην αστάθεια των καιρων και μεταφερει απο γενια σε γενια ,αξιες που δυσκολα θα μπορουσαν να περιγραφουν με λεξεις.Γιατι η μνημη στις ριζες σου,η τιμη στο γενος που κουβαλας μεσα σου ,δεν ειναι λογια που μπορουν να ειπωθουν αβασιμα.Ο συλλογος μας εδω και χρονια παλευει για την διατηρηση αλλα και την επεκταση της παραδοσης και της πολιτιστικης κληρονομιας.Με αφορμη το σημερινο μας ανταμωμα θα ηθελα να θυμηθουμε και να μνημονευσουμε την αγαπημενη μας Φωτω που εφυγε απο κοντα μας πλήρης ημερων.Μια γυναικα πρωτεργατρια και δημιουργος των ομορφων στολων του συλλογου μας,μα πανω απο ολα μια γυναικα σαρακατσανα που κοιτουσε τον ηλιο καταματα οπως προσταζει το συναφι μας.Σε ευχαριστούμε Φωτω μας.Ας ειναι καταπράσινα τα χειμαδιά που σε υποδέχτηκαν>>.
Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ.Γεωργίου,
ο βουλευτής κος Γιώργος Μουλκιώτης, η  εκπρόσωπος του Δήμου Θηβαίων  κα Ευαγγελία Τζουβελέκη και ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΣ κος Τάκης Γαλλής.
Ακολούθησε  τελετή απονομής επαίνων στα παιδιά που πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η βραδιά ξεκίνησε με  τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους, γνήσιους Σαρακατσάνικους χορούς. Η άριστη παρουσία των χορευτικών τμημάτων ενθουσίασε το κοινό  και τα παιδιά μας απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι από την ορχήστρα που αποτελούταν από τον  κ.Γιώργο Χατζή ,την κα Ανδριάνα Μόκα,τον κ.Μίλτο Αλαφροπάτη,  τον κ.Αλέκο Κάλλη στο τραγούδι και τον κ.Γιώργο Κοτσίνη στο κλαρίνο.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου τον κ.Νίκο Μπαλιάμη για την άριστη συνεργασία μας και όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
Οι σεβαστοί πατέρες : πατήρ Δανιήλ Στέφας- εφημέριος του Ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών ,ο πατήρ Εφραίμ Χριστοφοράκης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδίας κ.κ. Γεωργίου,ο Βουλευτής Βοιωτίας κος Γιώργος Μουλκιώτης, η  δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος επιτροπής Τουρισμού  κα Ευαγγελία Τζουβελέκη, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) κ.Τάκης Γαλλής, ο Σαρακατσάνος Καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ηλίας Ματσαγγούρας,ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Θήβας ''ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ'' κος Θεόδωρος Βλαχογιάννης,ο πρόεδρος Χρήστος Γόγολας και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου  Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου ''ΟΙ ΤΣΕΛΙΓΚΑΔΕΣ",ο πρόεδρος κ.Νίκος Πατσαούρας και μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αυλώνα,ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Κεραμμύδας και μέλη του Δ.Σ  του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βοιωτίας, ο κ.Δημήτρης Μακρής από τον  Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας, η πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων κα Βούλα Πάνου και εκπρόσωποι από τους Σαρακατσαναίους Σκροπονερίου.
Πολλές ευχαριστίες εκφράζουμε ιδιαίτερα στους χορηγούς μας.
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:
Το εργαστήριο παραδοσιακού γιαουρτιού-(Μπέλα “η άσπρη προβατίνα”) Βασίλης Κώνστας, το τουριστικό γραφείο Παπαγιάννης travel,το κατάστημα Λουκος Γεώργιος εξοπλισμός & τροφοδοσία χώρων μαζικής εστιασης,το super market my market,την ταβέρνα Καρυα Χρηστος Γογολας ορεινή Κορινθια,την εταιρεία tupperware, το κατάστημα παρουσία Χρηστος Ροδης,το κατάστημα Ζουλαμογλου,το καταστημα Δριτσουλας,
 το κατάστημα ν&ν Ζιωγα Αναστασια,το lybe light Χρηστος Λυμπεριου, το καταστημα Κουτρουμανος Κωστας biomhxanika υλικα,το καταστημα πολυμορφο,το καταστημα Ρανιας Πουλου, το δημοτικο καφενειο Μιχαλη Μαρινελη,το galerie de beaute,το γυμναστηριο Δημητρη Μπουτσικου,τη διατροφολογο κα Αντωνια Τσακανικα,το super market Σκλαβενιτης,το καταστημα voglis famiglia,to kataσthma motel,το καταστημα Λαζαρου-Ξυγκα ,το καταστημα bean brothers,to kataστημα friends.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ  από καρδιάς στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας ''Τα Κονάκια'', ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας που παρευρέθησαν, επιλέγοντας να μας αφιερώσουν τη βραδιά αυτή και να γλεντήσουν μαζί μας παράλληλα στηρίζοντας  τους σκοπούς του Συλλόγου και τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Τους εύχεται όλοι μαζί με υγεία να ανταμώσουμε ξανά του χρόνου.

https://thivarealnews.blogspot.com/


σύλλογος Σαρακατσαναίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget