Γεώργιος Ντασιώτης ΄΄Η ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΆ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ !!!΄΄

Το χτεσινό απόγευμα, μετά από σημαντικές υπηρεσιακές συναντήσεις στην Πρωτεύουσα, στα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα αναφερθώ σύντομα, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάληξη.Στο Ίδρυμα Πολιτισμού ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Παυλόπουλου διοργανώθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και στην οποία παραβρέθηκα ως προσκεκλημένος.
Το θεμα: ""ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ : ΑΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ"".
 Το πάνελ αποτελούμενο από διακεκριμενους Έλληνες και ξένους Καθηγητές έβαλε στις πραγματικές διαστάσεις την σημασία των Μηδικών πολέμων και φυσικά των δύο επετειακών ιστορικών γεγονότων σε ότι αφορά ,τόσο τη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού ,όσο και την χάραξη ακόμα και των γεωγραφικών ορίων Ανατολής -Δύσης.
 Με μια εντυπωσιακά τεκμηριωμένη ομιλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των γεγονότων ,αλλά και στην επίκαιρη ομοιότητα με σημερινά, ενώ θεωρώ πολύ εύστοχο τον χαρακτηρισμό της Χώρας μας ως " Το ακραίο γεωπολιτικό και πολιτισμικό φυλάκιο Ανατολής-Δύσης"".
 Εξάλλου πρώτος ο, πάντα επίκαιρος ,πατέρας της ιστορίας ,ΗΡΟΔΟΤΟΣ, αναφέρθηκε από τότε στην οριοθέτηση ΑΣΙΑΣ -ΕΥΡΩΠΗΣ,ως αποτέλεσμα της νικηφόρας έκβασης,για τους Έλληνες, των Μηδικών πολέμων.
 Η εκτίμησή μου είναι πως ο επετειακός εορτασμός αυτών των ιστορικών γεγονότων είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε πτυχές της ιστορίας μας που τις έχουμε αγνοήσει,υποτιμήσει ή ξεχάσει.
 ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΩΣ ΕΘΝΟΣ!!

Ίδρυμα Πολιτισμού ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget