ομιλία με θέμα «DNA, Γονίδια, Ασθένειες και Εμείς» στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

 Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:00, ο συντοπίτης μας Μοριακός Γενετιστής και Διδάκτωρ Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Δρ. Γεώργιος Σταμούλης θα παραθέσει διάλεξη-συζήτηση, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Αίθουσα Αρμονία) με τίτλο "DNA, Γονίδια, Ασθένειες και Eμείς".
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης-συζήτησης θα συζητηθούν οι νέες εξελίξεις της Γενετικής και της Εξατομικευμένης Ιατρικής στις ημέρες μας στην πρόληψη, την διάγνωση και την θεραπεία ασθενειών, καθώς επίσης και η πρόσφατη ανακάλυψη του ιδίου και των συνεργατών του σχετικά με το μοριακό μηχανισμό του συνδρόμου Down.
Συνδιοργανωτέςτης εκδήλωσης είναι ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών.
Η ομιλία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και η είσοδος είναι ελεύθερη.
 Λίγα λόγια για τον ομιλητή:
O Δρ. Γιώργος Σταμούλης είναι Μοριακός Γενετιστής και διδάκτωρ Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, με περισσότερο από 12 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα της Γενετικής Ανθρώπου και στη γενετική διαγνωστική. Έλαβε το Μaster του στην Ιατρική Γενετική από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, και το διδακτορικό του στην Γενετική Ανθρώπου από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι συγγραφέας διαφόρων επιστημονικών δημοσιεύσεων συμπεριλαμβανομένης της πολύ πρόσφατης δημοσίευσης σχετικά με την ανακάλυψη του νέου μοριακού μηχανισμού του Συνδρόμου Down, στην οποία ήταν ο κύριος ερευνητής. Έχει παρουσιάσει πολλές φορές το ερευνητικό του έργο σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής (ESHG, ASHG, HUGO). Το 2016 βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενετικής του Ανθρώπου ESHG, με την “Υποτροφία Αριστείας για νέους επιστήμονες και ερευνητές”. Από το 2018 εργάζεται ως Μοριακός Γενετιστής και GlobalClinicalApplicationProductManager σε ελβετική εταιρεία Βιοπληροφορικής και Γενετικής Διαγνωστικής δημιουργώντας γενετικά τεστ με αλληλούχιση νέας γενιάς ( NextGenerationSequencing ) για την διάγνωση κληρονομικών ασθενειών και καρκίνου.



ομιλία, Συνεδριακό Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget