Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι Έλληνες οδηγοί: Παρκάρουμε... όπου βρούμε

Παρκάρισμα σε ράμπες ΑμεΑ, πεζοδρόμια, πλατείες και διαβάσεις. Κίνηση σε λεωφορειόδρομους, ακόμη και σε πεζοδρόμια. Οι Έλληνες οδηγοί συνεχίζουμε μαζικά τις τροχονομικές παραβάσεις, αψηφώντας όχι μόνο τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και τους συμπολίτες μας που προσπαθούν να κινηθούν ελεύθερα στις πόλεις.
 Σύμφωνα με το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το όποιο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το δικαίωμα των πολιτών για ανεμπόδιστη κυκλοφορία στις πόλεις, το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου βεβαιώθηκαν συνολικά (52.024) παραβάσεις.
 Οι παραβάσεις αυτές αφορούν:
  ( 9.531) για στάση - στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,
  (25.833) για στάση - στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
  ( 7.331) για στάση - στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
  ( 5.818) για στάση - στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,
  ( 1.861) για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους,
  ( 764) για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και
  ( 1.105) για ηχορύπανση από οχήματα
 Σημειώνεται πως το εν λόγω πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget