Η … ΠΡΟΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

-Ηλίας Τραμπάκουλος-
 Μπήκε ο Δεκέμβρης και κάθε κοινότητα και δήμος που σέβεται τον εαυτό του ανάβει κι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή μας. Δίνει χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους.
 Ο Δήμος Θηβαίων όλα αυτά τα χρόνια οργανώνει εκδηλώσεις που πλαισιώνονται από δράσεις της Φιλαρμονικής και του Δημοτικού Ωδείου καθώς και πολλών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλη και η αγορά τονώνεται. Διέξοδος για πλούσιους και φτωχούς που δεν έχουν τη δυνατότητα για ταξίδια, διακοπές και διασκέδαση σε θέατρα και μουσικές σκηνές.
 Σιγά-σιγά το ωράριο αυτών των εκδηλώσεων παρατείνεται και από τα γιορτινά πρωινά με τους κλόουν και τους Αη-Βασίληδες και τα απογευματινά με κεράσματα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες καταλήξαμε σε «λευκές νύχτες» προς απογοήτευση των εμποροϋπαλλήλων λόγω κούρασης και μη καταβολής- σε κάποιες περιπτώσεις- επιπλέον χρημάτων.
 Φέτος οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θηβαίων, τις δημοτικές επιχειρήσεις, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και πολιτιστικούς συλλόγους. Στην νυχτερινή συναυλία που χρηματοδοτεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας υπάρχουν δύο νεανικά συγκροτήματα ραπ μουσικής. Αυτό δημιούργησε ντόρο – δικαίως- σε πολλούς συμπολίτες μας μιας και οι στίχοι των τραγουδιών τους έχουν τόση σχέση με το πνεύμα των Χριστουγέννων όσο «ο φάντης με το ρετσινόλαδο». Θεωρώ άστοχη, ατυχή και άκαιρη την συγκεκριμένη επιλογή του τοπικού συλλόγου. Δεν ζήτησε κανείς την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, ούτε υψηλού κόστους συναυλίες. Μακριά από εμένα η λογοκρισία και η σεμνοτυφία. Όμως, εγώ δεν μπορώ να είμαι παρών σε εικόνες 8χρονων μαθητών μου με βαμμένα προσωπάκια που κρατάνε μπαλόνια να λικνίζονται σε στίχους με βαριές βωμολοχίες χριστουγεννιάτικα. Πώς θα μπορέσω να τους συμβουλεύσω την άλλη μέρα στο σχολείο να μην αποκαλούν τον συμμαθητή τους «βλάκα» όταν θα έχουμε ακούσει ΜΑΖΙ τα μύρια όσα; Θα το έβλεπα διαφορετικά αν αυτό γίνονταν κάποια άλλη περίοδο με διαφορετικό κοινό.

 Προσωπικά θα πάω μέχρι τις 10 και μετά θα αποχωρήσω επιλέγοντας το σπίτι μου ή κάποιο από τα μαγαζιά για ποτό ή φαγητό εντός ή εκτός της Καδμείας. Αυτά …
 Y.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από τη συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής σε παλιότερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων.

Δήμος Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget