«Κουνήθηκε» και η Θήβα από τα 6,1 Ρίχτερ

Αισθητός και στη Θήβα έγινε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί, μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης.Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων και σε βάθος 70 χλμ.
 Το ίδιο μέγεθος εκτίμησε, μετά την αναθεώρηση, και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, αναφέροντας πως ο σεισμός είχε επίκεντρο 84 χλμ δυτικά των Χανίων και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα.
 «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, τονίζοντας ότι ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.
 «ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ»
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός σημειώθηκε πάνω στο ελληνικό τόξο, με ενδιάμεσο βάθος και εξήγησε ότι συνήθως δεν ακολουθείται από μεγαλύτερους σεισμούς ή ακολουθία σεισμών. Επιπλέον, τόνισε ότι «η σεισμικότητα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Αλβανία».
 «Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια», ξεκαθάρισε και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης. «Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» ανέφερε ο κ. Τσελέντης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

θηβα,σεισμός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget