Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση σε Θήβα και Λιβαδειά

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Αυτοδιοίκηση, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 με θέμα: «Τοπική  Αυτοδιοίκηση: Νέα συμβούλια ευκαιρίες και εμπόδια», στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας με ομιλητές την Γιώτα Πούλου βουλευτή Βοιωτίας και τον Βαγγέλη Γεωργίου πρώην Δήμαρχο Τανάγρας και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι και οι Κοινότητες μετά τις αλλαγές στον νόμο Κλεισθένη», στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» στην Λιβαδειά με ομιλήτρια την Γιώτα Πούλου.
Στις εκδηλώσεις  πήραν μέρος πολλά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, η κ. Καράλη Δήμαρχος Ορχομενού, ο κ. Ντασιώτης Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, ο κ. Μητάς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, ο κ. Θηβαίος πρώην βουλευτής, ο κ. Εμμανουηλίδης Αντιδήμαρχος Ορχομενού, ο κ. Αγγελόπουλος πρ. Αντιδήμαρχος Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας, οι πρόεδροι των κοινοτήτων: κύριοι Δέδες, Χολιασμένος, Φουντάς, Λαζάρου και πολλοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και πρώην Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων και πολλοί Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Έγινε αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών του νόμου «Κλεισθένης Ι» και ειδικότερα στο «ψευδεπίγραφο» δίλημμα της κυβερνησιμότητας, η αντισυνταγματική ρύθμιση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και η νόθευση της αντιπροσωπευτικής αρχής και για το κύτταρο της δημοκρατίας που είναι οι κοινότητες, η αυτονομία των οποίων δραματικά περιορίζεται.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος ερωτήσεων και τοποθετήσεων και έγιναν προτάσεις συγκρότησης ενός δικτύου των προέδρων κοινοτήτων και τρόποι εφαρμογής της απλής αναλογικής στην πράξη.



θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget