Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΗΒΑΣ

     ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
 Υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας: Αντώνης Τουλουμάκος, Δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας.
 Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς: Κώστας Μπασδέκης, γεωπόνος, Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας από το 2003 έως και το 2014, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
 Αφήνουμε πίσω το μπλοκ της συναίνεσης στη μετατροπή του Δήμου και της Περιφέρειας σε φοροεισπράκτορες και ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων.
 Αφήνουμε πίσω το μπλοκ της συναίνεσης στο να συνηθίσει ο λαός να ζει στη μιζέρια και με τα ψίχουλα.
 Αφήνουμε πίσω τους παράγοντες των κομμάτων που εφάρμοσαν τα μνημόνια και ξαναμοίρασαν ρόλους για να εμφανιστούν ως δήθεν ανεξάρτητοι.
 ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
 Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυταπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες,
 Την προηγούμενη δεκαετία, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υλοποιώντας κατά γράμμα την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφεραν σαρωτικές αλλαγές σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας με σκοπό την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
 Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν έμειναν ανέπαφοι από αυτή την πολιτική. Αρχικά με το νόμο «Καλλικράτη», στη συνέχεια με δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων και πρόσφατα με το νόμο «Κλεισθένη Ι», η τοπική διοίκηση μετατρέπεται διαρκώς σε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό, σε έναν ιμάντα της κεντρικής, αντιλαϊκής εξουσίας, σε ένα χρηματοδότη μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
 Οι παραπάνω κυβερνήσεις δεν ήταν μόνες τους, βρήκαν στο πλευρό τους την πρόθυμη πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
 Πιστός διαχειριστής αυτής της πολιτικής αποδείχθηκε και η Δημοτική Αρχή Νικολάου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΝΔ στην τοπική διοίκηση.
 · Αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τις τεράστιες μειώσεις στη χρηματοδότηση του Δήμου Θηβαίων από το κράτος: Η τακτική χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 60 % (μείον δύο εκατ. ευρώ ετησίως), η χρηματοδότηση για την κατασκευή έργων κατά 80 % (μείον 800.000 € ετησίως), ενώ η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών μειώθηκε σχεδόν κατά 60%.
 · Για να καλύψει τη μείωση της χρηματοδότησης, εφάρμοσε κατά γράμμα την πλήρως ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και διαχείρισης των απορριμμάτων. Δε μείωσε ούτε κατά ένα λεπτό τα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας. Κράτησε στα ύψη την τιμή του νερού στην πόλη της
 Θήβας, αν και εξοικονόμησε πάνω από 500.000 € ετησίως από μείωση εξόδων της ΔΕΥΑΘ.
 · Με την εξαίρεση δύο έργων ύδρευσης χωριών, επί μία δεκαετία δεν υλοποιήθηκε κανένα βασικό έργο υποδομής στην πόλη και τα χωριά.
 · Εξυπηρέτησε σχεδόν κάθε επιχειρηματικό συμφέρον που δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την άναρχη τοποθέτηση αιολικών και φωτοβολτακών πάρκων.
 · Στάθηκε σαν απλός παρατηρητής σε μια σειρά προβλημάτων του λαού της περιοχής (κλείσιμο και υποβάθμιση δημοσίων υπηρεσιών, Νοσοκομείο Θήβας, καταυλισμός Ρομά).
 · Συμμορφώθηκε πλήρως με την επί μία δεκαετία απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και το απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης, που αποστέωσαν κυριολεκτικά μια σειρά υπηρεσιών του Δήμου και άνοιξαν διάπλατα το δρόμο για την ανάθεση υπηρεσιών σε εξωτερικούς εργολάβους.
 Στα παραπάνω βασικά ζητήματα, οι παρατάξεις του κ. Χαλβατζή, του κ. Κόρδατζη (στη συνέχεια του κ. Τραμπάκουλου) και του κ. Κατσέλη, όπως και ο ίδιος ο κ. Παπαβασιλείου μετά την ανεξαρτητοποίησή του, συμπορεύτηκαν με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Οι επιμέρους διαφωνίες τους δεν αφορούσαν τη φοροεισπρακτική πολιτική του Δήμου, την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, την ιεράρχηση βασικών έργων υποδομής (πχ σχολεία, οδικά δίκτυα, αντιπλημμυρικά και έργα ύδρευσης – αποχέτευσης), τη διεκδίκηση λύσεων από τις κυβερνήσεις για τα οξυμμένα προβλήματα (ανεργία, δημόσιες υπηρεσίες, υγεία, καταυλισμός Ρομά).
 ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΝΕΟ...
 Οι τρεις συνδυασμοί που προέκυψαν ενόψει των εκλογών (Δήμος Πολιτών του κ. Αναστασίου, Ο Πολίτης στο κέντρο του κ. Παπαβασιλείου και Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης των κ. Τραμπάκουλου και Χαλβατζή) αποτελούν προϊόν ανακατέματος τωρινών δημοτικών συμβούλων. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη της ταύτισης των θέσεών τους.
 Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Νικολάου βρίσκονται και στους τρεις συνδυασμούς.
 Ανακοινώθηκαν ολόκληρα ψηφοδέλτια χωρίς να έχει δημοσιευθεί κανένα απολύτως πλαίσιο θέσεων του εκάστοτε συδυασμού.
 Ατελείωτοι παραγοντισμοί, ήξεις – αφήξεις και συγκολλήσεις κόντρα σε προηγούμενες αντιπαραθέσεις.
 ... ΚΑΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ»
 Και οι τρεις εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», ενώ στην ουσία κρύβουν ότι στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και κομματικές κατευθύνσεις. Τις κατευθύνσεις που έφεραν το λαό στη σημερινή κατάσταση.
 Οι συνδυασμοί των Αναστασίου και Παπαβασιλείου έχουν τη στήριξη γνωστών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας.
 Και στους τρεις συνδυασμούς συμμετέχουν τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ.
 Ο συνδυασμός Τραμπάκουλου – Χαλβατζή επιβεβαιώνει την κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να εγκολπώσει παλιά και δοκιμασμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποκαθιστώντας το συγκεκριμένο κόμμα.
 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
 Τα έργα και οι ημέρες τους, η αφωνία για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής και το πώς θα λυθούν, επιβεβαιώνουν ότι όλοι είναι έτοιμοι να φορέσουν το κοστούμι που έχει ήδη ραμμένο για τους Δήμους το κεντρικό αντιλαϊκό κράτος.
 Μην ψάχνεις τις διαφορές μεταξύ των εκλεκτών των κομμάτων που κυβέρνησαν
 ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήβας εναντιώθηκαν και αποκάλυψαν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου.
 Διεκδίκησαν τη μείωση των δημοτικών τελών και της τιμής του νερού στην πόλη. Έβαλαν εμπόδια στην φοροεισπρακτική πολιτική της Δημοτικής Αρχής και βρέθηκαν στο πλευρό όσων πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Αντιστάθηκαν στην άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών και στο αλισβερίσι «ανταλλαγμάτων» μεταξύ επιχειρήσεων και αιρετών. Στήριξαν τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού του Δήμου, υπερασπίστηκαν τη στελέχωση των υπηρεσιών του με μόνιμες προσλήψεις.
 Στάθηκαν με συνέπεια απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα του καταυλισμού των Ρομά, άνοιξαν μέτωπο με την αδιέξοδη λογική της απλής μετεγκατάστασης, στο όνομα της οποίας το ζήτημα διαιωνίζεται για πάνω από δέκα χρόνια.
 Αποκάλυψαν το βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής, που υποστηρίζει τη διαιώνιση οξυμμένων προβλημάτων για να χύνει το ναζιστικό δηλητήριό της.
 Ο λαός και η νεολαία που ζει στο Δήμο Θήβας να απαντήσει με την ψήφο του:
 Θέλει δήμαρχο που θα υπηρετεί τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τις επιλογές της Ε.Ε. της φτώχειας και των μνημονίων
 Ή αγωνιστές που θα δουλεύουν μαζί με το λαό της πόλης, θα τον κινητοποιούν, θα διεκδικούν μαζί του, θα αντιπολιτεύονται τους ισχυρούς;
 Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούνται από κομμουνιστές και άλλους τίμιους λαϊκούς ανθρώπους, οι οποίοι παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες δε βολεύουνται με τη σημερινή κατάσταση και τις αιτίες που τη γεννούν. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης την επόμενη μέρα των εκλογών δε θα παριστάνουν τους θεσμικούς παράγοντες, αλλά θα μπουν μπροστά για το δυνάμωμα της λαϊκής διεκδίκησης.
 Προτεραιότητά μας οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας!
 Οι διεκδικήσεις μας, η δική μας εγγύηση λόγων και έργων!
 § Ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών και της τιμής του νερού στη Θήβα, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους. Αύξηση της δημοτικής φορολογίας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
 § Πάγωμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων λογαριασμών για μικροχρέη στο Δήμο. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά για οφειλές στους παρόχους.
 § Κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων (1ο Δημοτικό, ΕΠΑΛ, Ειδικό Νηπιαγωγείο – Δημοτικό, EEEΕK Θήβας, 2ο Νηπιαγωγείο) και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρησή τους.
 § Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στη Θήβα. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
 § Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και των σχολείων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 § Έργα υποδομής στην πόλη και την περιφέρεια του Δήμου.
 § Ανακατασκευή βασικών επαρχιακών οδικών αξόνων (Θήβα - Ριτσώνα, Θήβα - Μελισσοχώρι - Λεύκτρα - Καπαρέλλι). Κατασκευή κόμβων σε όλες τις εισόδους της πόλης.
 § Βιολογικοί καθαρισμοί στις Δημοτικές Ενότητες Πλαταιών και Θίσβης. Ασφαλής υδροδότηση στα Βάγια και την Αλυκή χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων.
 § Παιδικές Χαρές και χώροι ελεύθερης άθλησης στις γειτονιές της πόλης και σε όλα τα χωριά.
 § Αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.
 § Ολοκληρωμένη πολεοδομική και κυκλοφοριακή Μελέτη για την πόλη της Θήβας, ανάδειξη του κέντρου της πόλης, του Μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων. Κατασκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης στο κέντρο.
 § Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με μετρήσιμους δείκτες στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, ενάντια στη λογική της εμπορευματοποίησης. Είμαστε αντίθετοι στην υπό κατασκευή ΜΕΑ, καμία σκέψη για εργοστάσιο καύσης υπολειμμάτων στην περιοχή μας.
 § Διεκδίκηση της αναβάθμισης των δημοσίων μονάδων υγείας και της κάλυψης όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Θήβας και το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.
 § Διεκδίκηση της πλήρους στελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών (ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ, ΔΟΥ) στη Θήβα.
 § Απεγκατάσταση των ρομά από τον καταυλισμό – γκέτο του Πυριού, με ταυτόχρονα μέτρα για την ένταξη στον οικιστικό ιστό, την εργασία των ενηλίκων και την ομαλή εκπαίδευση των ανηλίκων, στα κανονικά σχολεία.
 § Έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού, της δημιουργίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού με αναβάθμιση των υποδομών και δημιουργία νέων. Μέριμνα για την ενίσχυση, προβολή και αξιοποίηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, στήριξη του δημοτικού ωδείου, της φιλαρμονικής και της χορωδίας.
 § Καθημερινή μάχη στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ. Έμπρακτη στήριξη του Κεντρου Πρόληψης και διεκδίκηση κλειστού θεραπευτικού προγράμματος, ολοκληρωμένης μονάδας απεξάρτησης στη Βοιωτία.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
 ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
 ΟΧΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΘΗΒΑ-Αντώνης Τουλουμάκος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget