Δήλωση του Θανάση Σκούμα

Ευχαριστώ από καρδιάς τους φίλους και τις φίλες, όλους και όλες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο τη Λαικής Ενότητας- Μέτωπο Ανατροπής, καθώς και την υποψηφιότητά μου. Ευχαριστώ επίσης τους συντρόφους-ισσες και συναγωνιστές-στριες, που δώσαμε μαζί με αξιοπρέπεια, ήθος και εντιμότητα αυτή την εκλογική μάχη.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα, τους φίλους και τις φίλες, τους συμπολίτες και συμπολίτισσες από τη Βοιωτία και τη Θήβα που έδωσαν στη Λαϊκή Ενότητα το μεγαλύτερο ποσοστό της στην Επικράτεια, μέσα σε ένα δυσμενές – για την ανυπότακτη ριζοσπαστική αριστερά – πολιτικό κλίμα.
Η συντηρητική μετατόπιση του εκλογικού σώματος, είναι το κύριο στοιχείο των εκλογών με την νίκη της ΝΔ, αλλά και ιδίως της αντίδρασης και της ακροδεξιάς που συγκεντρώνει αθροιστικά διψήφιο ποσοστό. Ανησυχητικά φαινόμενα και αποτελέσματα υπάρχουν σε κρίσιμες περιφέρειες και Δήμους όπου οι δυνάμεις εξυπηρέτησης ισχυρών συμφερόντων της ολιγαρχίας σε βάρος του περιβάλλοντος και του δημοσίου χώρου, κατάφεραν να επιτύχουν ευρεία επικράτηση. Η μνημονιακή ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο νεοφιλελευθερισμό και τη συντήρηση, και η συμμαχία του με παλαιοπολιτικές μερίδες του ΠΑΣΟΚ, δεν δημιούργησαν φυσικά «προοδευτική συμμαχία», αλλά αντιθέτως κατασυκοφάντησαν την αριστερά στα λαϊκά στρώματα, και άνοιξαν το δρόμο στη ΝΔ, αλλά και την ακροδεξιά αντίδραση να επιστρέψει δυνατότερη.
Οι δυνάμεις της αντιμνημονιακής ριζοσπαστικής αριστεράς και ιδίως η Λαϊκή Ενότητα υπέστησαν μια μεγάλη ήττα. Και βέβαια η δυσφήμηση και συκοφάντηση εν γένει της αριστεράς από την υποταγή του Σύριζα στην ολιγαρχία και τις ελίτ δεν αποτελεί επαρκή εξήγηση και δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την μεγάλη ήττα. Η αναζήτηση και ορθή ανάλυση των αιτίων είναι ένα σημαντικό ζητούμενο. Σε κάθε περίπτωση η αναγκαιότητα της πολιτικής σύγκλισης και ενότητας των δυνάμεων της ανυπότακτης αριστεράς, με υποχώρηση των παθογενειών είναι προφανής. Οι ηγεμονισμοί και οι σεχταρισμοί πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και πρέπει να αναληφθούν και να προχωρήσουν σοβαρές και προωθητικές πρωτοβουλίες. Έχουμε την πολιτική και ιστορική ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε την ριζοσπαστική αριστερά χωρίς να φοβηθούμε να δώσουμε όλη την δύναμη μας σε ανοικτές ζωογόνες δημοκρατικές διαδικασίες. Η προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών για τον Ιούνιο, κάνει ακόμα πιο επιτακτική αυτή την ανάγκη, ώστε να αποτελέσει αυτό το χρονικό σημείο, σημείο εκκίνησης ουσιαστικών και γόνιμων συγκλίσεων και συνεργασιών, καθώς και εφαλτήριο για μια δυναμική μετωπική πολιτική συλλογικότητα που να ανταποκρίνεται στις ταξικές ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

θηβα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget