ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη 48χρονου για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θηβών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε άμεσα ο χθεσινός εμπρησμός περιπολικού οχήματος του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών.Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Θήβα ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπρησμό, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εκρηκτικές ύλες.
 Ειδικότερα, χθες (29-11-2018) μεταμεσονύχτιες ώρες, ο 48χρονος προσέγγισε την πίσω πλευρά του Αστυνομικού Καταστήματος Θηβών και προέβη στην ρίψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, αγνώστου συνθέσεως, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να υποστεί υλικές ζημιές σταθμευμένο περιπολικό όχημα του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών.
 Όπως επίσης προέκυψε, πρώτες πρωινές ώρες της 15-11-2018, ο συλληφθείς είχε προβεί, από το ίδιο και πάλι σημείο, στην ρίψη αυτοσχέδιας βόμβας μολότοφ στο Αστυνομικό Κατάστημα Θηβών, η οποία όμως κατά την πρόσκρουσή της στο έδαφος δεν ανεφλέγη.
 Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του 48χρονου, καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα είδη ένδυσης, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και αντικείμενα που σχετίζονται με τις δύο διερευνώμενες υποθέσεις εμπρησμού και απόπειρας εμπρησμού.
 Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
 Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

εμπρηστικές επιθέσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget