Θήβα - Εκδήλωση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα : “Έμφυλη Βία, Κοινωνικός Αποκλεισμός και Κοινωνική Προστασία” στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ.
Κλείνοντας, εύχομαι να έρθει σύντομα η μέρα που καμία γυναίκα δεν θα χρειάζεται αυτές τις υπηρεσίες και θα χαίρει τον αυτονόητο σεβασμό που της αξίζει στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.
 Ο Δήμος Θηβαίων, συμμετέχοντας έμπρακτα στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, από το 2013 λειτουργεί το “Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας”, το οποίο παρέχει ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους και νομικές συμβουλές. Παράλληλα, μέσω του κέντρου, διοργανώνονται ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και συνεργαζόμαστε με όλες τις κοινωνικές δομές που μπορούν να συμβάλλουν στην στήριξη και την προστασία αυτών των γυναικών.
 Από το 1991, η 25η Νοεμβρίου έχει ανακρυχθεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αυτή η μέρα έχει ως σκοπό να αναδείξει και να δώσει παγκόσμια διάσταση στο πρόβλημα, που δεν γνωρίζει σύνορα ή πολιτισμό.
 Η βία είναι σωματική, λεκτική ή ψυχολογική κάτι που πρέπει να εξαλειφθεί. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η πρόληψη, η ψυχολογική υποστήριξη και η νομική συμβουλευτική των γυναικών που υφίσταται βία είναι πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Θήβα - Εκδήλωση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget