«Βοήθεια στο Σπίτι»: 3.250 προσλήψεις στους δήμους-Πώς θα γίνει η μοριοδότηση

Στους 3.250 θα φτάσουν σύμφωνα με πληροφορίες οι προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε χθες σε περίπου 40 εκπροσώπους εργαζομένων από τους υπουργούς Εσωτερικών Α.Χαρίτση και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ.Ξενογιαννακοπούλου (φωτο), στους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός αυτός προκύπτει από τις οργανικές θέσεις που υπάρχουν σήμερα, και, σύμφωνα με την τελευταία επανακαταμέτρηση, φτάνουν στις 3.030 συν 7% που θα προσαυξηθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι λεγόμενες ειδικές κατηγορίες και να μην μείνουν εκτός οι ήδη υπηρετούντες στο ΒσΣ. Τα βασικά σημεία της μοριοδότησης
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι,  στη ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή είτε αύριο είτε την Δευτέρα, θα προβλέπεται ότι:
-Θα δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις στους δήμους, ενώ θα διασφαλίζεται και κονδύλι του τακτικού προϋπολογισμού για την πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας.
-Στους ήδη υπηρετούντες εργαζόμενους θα δοθεί αυξημένη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας (σ.σ. 17 μόρια το μήνα) για 84 μήνες (σ.σ. οκτώ χρόνια), δηλαδή το ανώτατο όριο που επιτρέπει ο νόμος,  ανεξαρτήτως του χρόνου εργασίας σε προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπών ευπαθών ομάδων στους οικείους ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, προέβλεπε αυξημένη μοριοδότηση για το 80% της προϋπηρεσίας για όσους εργάζονται πάνω από εφτά έτη. Ωστόσο, τα στελέχη του ΑΣΕΠ, στις τελευταίες συναντήσεις με τους νομικούς των υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέστησαν σαφές ότι μπορεί να τεκμηριωθεί ειδική μοριοδότηση ανεξαρτήτως χρόνους εργασίας. Κι αυτό γιατί μιλάμε για πολύ εξειδικευμένη εργασία που αφορά σε φροντίδα ηλικιωμένων και μάλιστα συγκεκριμένων ατόμων επί σειρά ετών, οι οποίοι έχουν, πέραν τον άλλων, έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν και τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας από αυτούς. Άρα, η πρόσληψη άλλων εργαζόμενων στη θέση τους, πέραν τον άλλων, θα διατάρασσε τον ψυχισμό των ηλικιωμένων, και, βεβαίως, την ομαλή συνέχιση του Προγράμματος «ΒσΣ». Να σημειωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το σύνολο των εργαζομένων στο «ΒσΣ» θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ.
Να σημειωθεί ότι οι θέσεις θα προκηρυχθούν με βάση τη ρύθμιση που θα ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του 2018, στις αρχές του 2019, ενώ με τη διάταξη θα προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας σε προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπών ευπαθών ομάδων στους οικείους ΟΤΑ, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στο πρόγραμμα υπό καθεστώς πλέον μόνιμων υπαλλήλων. Το σύνολο της δαπάνης μισθοδοσίας θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Χαρίτσης: Η δέσμευση η δική μας και του Πρωθυπουργού γίνεται πράξη:
«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για το Υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση συνολικά. Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οριστικοποιήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα φέρουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας στο πρόγραμμα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών. Και πρόσθεσε: «Σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος και προστατεύοντας τα εργατικά δικαιώματα. Η δέσμευση η δική μας και του Πρωθυπουργού γίνεται πράξη: ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα εξασφαλίζεται και βάζουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

https://www.aftodioikisi.gr

Βοήθεια στο Σπίτι

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget