«Υγεία για Όλους» στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Δωρεάν εξετάσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, στις 30 Νοεμβρίου 2018 οι εθελοντές του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων. Ο ιατρικός έλεγχος των κατοίκων θα διενεργηθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 15.00, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την 5η Υ.ΠΕ., το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων, το Γ.Ν. Λιβαδειάς, τον Ι.Σ. Λιβαδειάς και το Κ.Υ. Αλιάρτου.
 Επίσης, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εθελοντές ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, την Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» και την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
 Στους κατοίκους του Δήμου θα πραγματοποιηθεί καρδιολογικός έλεγχος - screening με τη χρήση φορητού καρδιογράφου. Ο Συν/στής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του «Ασκληπιείου» Βούλας Α. Μανώλης και οι καρδιολόγοι της Κλινικής Α. Τσούκας, Α. Σιαμά, Ν. Κουρεμένος και Κ. Βεργής θα εξετάσουν όσους προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας και θα δώσουν στους ασθενείς τις κατάλληλες οδηγίες για τη ρύθμιση των καρδιολογικών τους παθήσεων.
 Οι εθελοντές ιατροί του «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσουν ακόμη στους κατοίκους του Δήμου παθολογικό έλεγχο και εκτίμηση των αναγκών της υγείας τους καθώς και ενδοκρινολογικό έλεγχο με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου. Οι γυναίκες θα υποβληθούν και σε γυναικολογικές εξετάσεις – λήψη κολπικού επιχρίσματος Pap test και διακολπικό υπέρηχο, ενώ τα παιδιά θα εξεταστούν κλινικά από παιδίατρο και θα εμβολιαστούν.
 Σημειώνεται πως θα δοθεί προτεραιότητα σε ανασφάλιστους πολίτες  του δήμου, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 22680-23753 (Κέντρο Κοινότητας).
 Εμβολιασμός παιδιών
Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» συνεχίζει το έργο του και θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018 και τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, παιδιατρική κλινική εξέταση – εμβολιασμό σε δομές ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στην Αθήνα, ενώ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 οι εθελοντές του Προγράμματος θα εξετάσουν κλινικά και θα εμβολιάσουν παιδιά στους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.

Υγεία για Όλους

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget