ΣΥΝΔΙΚΑΤA ΘΗΒΑΣ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 11:00 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Χαιρετίζουμε και τιμάμε την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας από τον αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, αλλά και η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα μας.
 Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Νοέμβρη αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, τη νεολαία σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.
 Η φετινή επέτειος αποκτά από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», βρίσκεται χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Έχει κάθε λόγο να θέλει να σβήσει από τη μνήμη του λαού μας, τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Είναι η κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μία απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, που ξεπλένει ως σύγχρονο πλυντήριο καθημερινά το ρόλο όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
 Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως αναφέρει η κυβέρνηση! Στέλνουμε μήνυμα εναντίωσης της μετατροπής της χώρας μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, που την καθιστά «μαγνήτη» επιθέσεων στο φόντο των πολύ οξυμένων ανταγωνισμών.
 Δυναμώνουμε το διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, απομονώνοντας τις δυνάμεις εκείνες που σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο υπονομεύουν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας, που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.
 Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής και ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους. Έτσι απαντάμε στους σημερινούς υμνητές της χούντας, στους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, στα τσιράκια και τους μπράβους των αφεντικών που δε θα πρέπει να βρίσκουν μέρος να σταθούν.
 Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Θήβας
 σε κατάθεση στεφάνων το Σάββατο 17 Νοέμβρη και ώρα 11:00 πμ, στο άγαλμα της Ειρήνης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ,
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΒΙΟΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤA ΘΗΒΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget