Θωμάς Κιούσης : Αγροτικός γιατρός στα Χώστια

Δόθηκε τελικά λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα της καθημερινότητας, αυτό της έλλειψης αγροτικού γιατρού εδώ και μήνες στα Χώστια (Πρόδρομος) Βοιωτίας.
Ακόμα και μια απλή συνταγογράφηση μετατρέπονταν σε μεγάλο πρόβλημα ειδικά για τους ηλικιωμένους που δεν οδηγούν και είναι δύσκολο να μετακινηθούν.
Πού να πάνε και πώς να γυρίσουν άλλωστε με τις ελλιπέστατες συγκοινωνίες; Εκτός από το χρόνο, τις αποστάσεις, τον κόπο και το κόστος των μετακινήσεων, έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της συχνότητας ή και ανυπαρξίας δρομολογίων με τα λεωφορεία.
Έθεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήβας μεταφέροντας την ανάγκη, αλλά και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε εδώ και τόσο καιρό, καθώς και την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση.
Μετά από αυτό, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για άμεσες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα.
Ακολούθησε επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και αποφασίστηκε να πηγαίνει μία φορά κάθε εβδομάδα ένας γιατρός από άλλες περιοχές για να καλυφθεί τουλάχιστον το θέμα της συνταγογράφησης, μέχρι να τοποθετηθεί και αγροτικός γιατρός
Πράγματι εδώ και τρεις εβδομάδες έρχεται κάθε Παρασκευή γιατρός από άλλη περιοχή.
Τα ερωτήματα βέβαια παραμένουν για ποιον λόγο και αν υπήρχαν ακόμα και σκοπιμότητες για αυτήν την πολύμηνη ταλαιπωρία που προηγήθηκε.
Αναμένεται όπως μαθαίνουμε το αμέσως προσεχές διάστημα να τοποθετηθεί και αγροτικός γιατρός!
Χαιρόμαστε που συμβάλαμε να δοθεί λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα. Ελπίζουμε στο μέλλον αν μην έχουμε πάλι τα ίδια. Με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και να απαιτούμε λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους.

Thomas Kiousis

Αγροτικός γιατρός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget