Γενοκτονία έφεραν τα μνημόνια !!!!

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση να πανηγυρίζουν την έξοδο από τα μνημόνια και την ένταξη στην ενισχυμένη εποπτεία, αλλά οι συνέπειες των οχτώ ετών μνημονίων θα ακολουθούν τη χώρα και τους πολίτες της για πολλές δεκαετίας. Άλλωστε η ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα σκληρό μνημόνιο, με τη διαφορά ότι μετά από κάθε αξιολόγηση δεν θα παίρνουμε κάποια χρηματική δόση.
 Αν δει κάποιος προσεκτικά το τι συνέβη (και εξακολουθεί να συμβαίνει) στην Ελλάδα των μνημονίων, δεν θα είναι υπερβολή να το χαρακτηρίσει με μια λέξη: γενοκτονία. Το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 27%.
 Αυτό είχε ως συνέπεια να εξαφανιστεί η μεσαία τάξη και να αυξηθούν δραματικά οι φτωχοί και οι πολύ φτωχοί στην Ελλάδα.
 Η κατάθλιψη προσβάλλει ολοένα και περισσότερους Έλληνες και θα συνεχίζει να υπάρχει όσο διατηρείται η σκληρή λιτότητα.
 Τα ποσοστά θνησιμότητα στη χώρα γνωρίζουν τρομερή αύξηση από το 2010 και μετά, σε μια περίοδο όπου στον υπόλοιπο κόσμο η θνησιμότητα μειώνεται.
 Την ίδια στιγμή 500.000 εκατομμύρια νέοι έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα και εργάζονται στο εξωτερικό.
 Παρά τους αυξημένους θανάτους και τη μετανάστευση μισού εκατομμυρίου Ελλήνων, η ανεργία είναι ιδιαίτερα υψηλή και αποτελεί πραγματική μάστιγα.
 Καμία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να την μειώσουν.
 Οι τυχεροί που εργάζονται αμείβονται με πενιχρούς μισθούς που δεν φτάνουν για να αποκτήσουν τα προς το ζην και ούτε λόγος φυσικά για πληρωμή των υπέρογκων φόρων, όπως ο ΈΝΦΙΑ και οι λογαριασμοί, κυρίως της ΔΕΗ.
 Έτσι έχουμε φτάσει στο παράδοξο να υπάρχουν φτωχοί εργαζόμενοι…
 Παράλληλα, οι συνεχείς μειώσεις του εισοδήματος των πολιτών, είχαν ως αποτέλεσμα να εκμηδενιστεί η αγοραστική τους ικανότητα και πολλά μαγαζιά να βάλουν λουκέτο και να απολύσουν τους εργαζομένους τους.
 Κάποιες άλλες εταιρείες προτίμησαν να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία και μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση της εποχής των μνημονίων δεν τους έδωσε κάποιο κίνητρο επιστροφής, προκειμένου να μειωθεί κάπως η ανεργία.
 Με άλλα λόγια το συμπέρασμα είναι ότι το μνημόνιο σκοτώνει τον ελληνικό πληθυσμό με ποσοστά που θυμίζουν γενοκτονία.
 Στην γενοκτονία αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι τράπεζες που με την τακτική που ακολουθούν οδηγούν στην απελπισία μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
 Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας για χρέη πεντακοσίων ευρώ δημιουργούν στρατιές αστέγων, που μέχρι χθες ήταν καλοπληρωτές και νοικοκυραίοι, στους οποίους οι τράπεζα δεν έδωσε την ευκαιρία να πληρώσουν αυτά που πραγματικά οφείλουν, με βάση το εισόδημά τους και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
 Και ενώ θα περίμενε κάποιος να σταματήσει αυτή η αδικία, ο καθ ύλην αρμόδιος, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προσκαλεί τον πρόεδρο της Bundesbank για απολαύσουν όλοι μαζί παρέα το “έργο” των τραπεζών στην Ελλάδα.
 Από κοντά, φυσικά, και οι πολιτικοί οι οποίοι θα σπεύσουν να υποβάλλουν τα σέβη τους και να εκφράσουν την αφοσίωσή τους με έναν άκρως δουλοπρεπή τρόπο στον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας…
 Για τη γενοκτονία που υφίσταται η χώρα ούτε κουβέντα…

danioliptes.gr

μνημόνια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget