Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας - ανοιχτό κάλεσμα σε πλατιά σύσκεψη

«Η οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.
Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, 7μμ, ΧΑΛΚΙΔΑ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας,
 Τα Συνδικάτα που συνυπογράφουμε αυτή την πρωτοβουλία, καλούμε τα μέλη μας, εργαζόμενους και άνεργους, εργατικά συνδικάτα και συνδικαλιστές της περιοχής καθώς και άλλους μαζικούς φορείς αυτοαπασχολούμενων, γυναικών συνταξιούχων, σπουδαστών:
 Κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης, της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει χέρι - χέρι με τους επιχειρηματικούς ομίλους εμείς να οργανώσουμε την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
 Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι μπαίνουμε στην κανονικότητα, ότι τα βάσανα του λαού μας θα λιγοστεύουν, ότι η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη θα μας ωφελήσει, δεν είναι παρά «κενό γράμμα». Σήμερα υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η αντιλαϊκή πολιτική που βιώσαμε και ό,τι θα ακολουθήσει, ωφελεί μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κέρδη του κεφαλαίου και την ανταγωνιστικότητα του.
 Στον τουρισμό, στα εργοστάσια τροφίμων- ποτών, στο μέταλλο, στο εμπόριο και αλλού, όπου οι επιχειρηματικοί όμιλοι μπουκώνουν από όλο και περισσότερα κέρδη, οι εργαζόμενοι παραμένουν με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα. Παραμένει η πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, οι ενοικιαζόμενοι, με προγράμματα απασχόλησης και ένα σωρό άλλα με τα οποία έχουν διασφαλίσει οι κυβερνήσεις την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για λογαριασμό του κεφαλαίου. Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τις συμβάσεις, κάνει χρήση του μνημονιακού νόμου της ΝΔ Σαμαρά - Βρούτση, για καθορισμό του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση με κριτήριο τη διασφάλιση της «ανταγωνιστικότητας» και της παραγωγικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
 Η καπιταλιστική ανάπτυξη γίνεται πάνω στα αποκαΐδια δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ότι αφαίρεσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένουν εδώ, για να μαυρίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για να στερούν το όνειρο και την ελπίδα στους νέους ανθρώπους. Για να αρπάζουν ότι με κόπο δούλεψαν για δεκαετίες οι συνταξιούχοι.
 Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή! Καμία ανοχή!
 ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
 Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε. Έχουμε τη δύναμη, με ισχυρή οργάνωση στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους να οργανωθεί η πάλη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση– κεφάλαιο– ΝΑΤΟ – ΕΕ.
 Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας// Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Εύβοιας
 Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας// Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας

ανοιχτό κάλεσμα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget