Θανάσης Σκούμας - Το έργο του Χρυσορρόα, ύψους 1,8 εκ. €, παραλαμβάνεται με προβλήματα που επιβαρύνουν οικονομικά το Δήμο

Ένα έργο που κόστισε 1.742.883,17 ευρώ, το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημόσιου ανοιχτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσόρρόα», αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση, λόγω πλήρωσης με νερό, πολλών από τα φρεάτια εγκιβωτισμού των συσσωρευτών που έχουν τοποθετηθεί παραπλεύρως στη βάση στήριξης κάθε φωτιστικού!
Και τάχα η αιτία βρίσκεται και στον υψηλά ευρισκόμενο υδροφόρο ορίζοντα, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων ("Η Επιτροπή έκρινε ότι το νερό που παρατηρήθηκε στα φρεάτια τοποθέτησης των συσσωρευτών προέρχεται και από τον υψηλά ευρισκόμενο υδροφόρο ορίζοντα...")!
 Ήδη έχει εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό για ποσό 75.000€ προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση!.
 Άμεσα πρέπει να διερευνηθεί ποιος ευθύνεται για αυτή την τεράστια αστοχία, και να κληθεί να πληρώσει την αποκατάσταση της αστοχίας. Ούτε ένα ευρώ δεν δικαιολογείται να δοθεί επιπλέον σε ένα έργο που κόστισε 1,8 εκατομμύρια ευρώ!
 Σημειώνουμε ότι είχε προσληφθεί μελετητική εταιρεία που έκανε την μελέτη, υπήρχαν επιβλέποντες στην μελέτη και την κατασκευή και απαιτήθηκε και μία συμπληρωματική σύμβαση ύψους 141.047,22 € (συνυπολογίζεται στο συνολικό 1,8 εκ ευρώ)!
 Το έργο αυτό μάλιστα βραβεύτηκε και επαινέθηκε λόγω του βιοκλιματικού του χαρακτήρα, αλλά η εφαρμογή του δυστυχώς δεν είναι η αναμενόμενη και πρέπει να μην υποχρεωθούν οι δημότες να πληρώσουν όποιο ποσό απαιτηθεί για την αποκατάσταση του. Δυστυχώς παρά τις βάσιμες παρατηρήσεις μας, η δημοτική πλειοψηφία έσπευσε να κάνει προσωρινή παραλαβή, χωρίς να προχωρήσει σε διερεύνηση των συνθηκών και πιθανών ευθυνών που οδήγησαν στο ολοφάνερο ελάττωμα του έργου.
 Πιστεύουμε ότι απαιτείται τώρα, πλήρης διερεύνηση των δεδομένων και απόδοση των ευθυνών, όπου υπάρχουν!

Θανάσης Σκούμας - Το έργο του Χρυσορρόα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget