Εκπαίδευση σκύλων στην Αγροτική φυλακή Γυναικών Θήβας

Αγροτική φυλακή Γυναικών Θήβας

 Με αντικείμενο την εκπαίδευση αδέσποτων σκύλων υλοποιείται στο Αγροτικό Τμήμα του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών πρόγραμμα επιμόρφωσης κρατουμένων γυναικών. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray (SGS)», η οποία δραστηριοποιείται στην περισυλλογή, στείρωση και την εν γένει κτηνιατρική περίθαλψη των άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων ενώ μεσολαβεί και για την υιοθεσία τους από οικογένειες.

 Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, αρχικά, δύο (2) κρατούμενες, οι οποίες έχουν αναλάβει την καθημερινή φροντίδα δύο (2) αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι ζουν και διανυκτερεύουν σε ξεχωριστό δωμάτιο μαζί τους. Η εκπαίδευση κάθε ζώου διαρκεί οκτώ (8) εβδομάδες ενώ ο εκπαιδευτής της Save a Greek Stray επισκέπτεται δύο (2) φορές την εβδομάδα το κατάστημα για τον συντονισμό των συμμετεχουσών και την επίλυση πιθανών προβλημάτων. Στην αρχή του προγράμματος έγιναν θεωρητικά μαθήματα-εκπαιδεύσεις στις κρατούμενες σχετικά με την ανατομία και την ψυχολογία του σκύλου καθώς και τους τρόπους χειρισμού του. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι κρατούμενες θα έχουν μάθει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύονται/μαθαίνουν τα ζώα και θα είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν οποιονδήποτε σκύλο (αλλά και άλλα ζώα) σε βασικές συμπεριφορές.
 Στόχος του προγράμματος είναι οι γυναίκες κρατούμενες να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται, οι οποίες θα πιστοποιούνται από την SGS στο τέλος του προγράμματος, ώστε να διευκολυνθούν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, μετά την αποφυλάκισή τους, σε Φιλοζωικές οργανώσεις, Κτηνιατρεία, Δήμους κ.λ.π. Παράλληλα, όμως, η ενασχόληση με τα ζώα στη φυλακή μειώνει την επιθετικότητα, την ανάγκη για φάρμακα και τις απόπειρες αυτοκτονίας καθώς οι κρατούμενες ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους και ενθαρρύνονται για την υιοθέτηση θετικής συμπεριφοράς και στάσης απέναντι στη ζωή. Την ίδια στιγμή κερδίζουν την απαραίτητη συντροφιά και τον συναισθηματικό σύνδεσμο που, συχνά, λείπει από το περιβάλλον εγκλεισμού που βιώνουν.

www.facebook.com/crimepolicygr

Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget