Η … ΜΑΚΡΟΛΙΒΙΣΙΑΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μάκρη και Λιβίσι

 -Ηλίας Τραμπάκουλος-
 Η Μάκρη είναι η γενέτειρα του παππού μου από τη μεριά της μάνας μου. Όλες σχεδόν οι προσφυγικές οικογένειες που μένουν στο Πλατανάκι κατάγονται από την Μάκρη και το Λιβίσι της Μικράς Ασίας. Διαπίστωσα ότι και στη Θήβα μένουν Μακρολιβισιανοί. Τους αναφέρω με μια λέξη μιας και η Μάκρη ήταν το επίνειο του Λιβισίου και απείχαν λίγα χιλιόμετρα.
 Η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών ΛΥΚΙΑ , καλεί τους απογόνους από Μάκρη και Λιβίσι Μικράς Ασίας , στο 1ο Αντάμωμα Απανταχού Μακρολιβισιανών που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω-Αθήνα , Ιερά Οδός κ Νάξου (έξοδος Μετρό “Ελαιώνας”) την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 .
 Είναι η πρώτη φορά που Μακρολιβισιανοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συναντηθούν , θα ενημερωθούν μέσα από ομιλίες και παρουσιάσεις ( 9-1 το μεσημέρι). Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν γλεντώντας με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.
 Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για συνάντηση αποτίοντας, με την παρουσία μας, το ελάχιστο χρέος στη μνήμη των προγόνων και στην ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά .
 Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο:
Facebook :Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών "Λυκία" - Society of Historical Research "Lycia"
 * Η 1η φωτό απεικονίζει το Λιβίσι σήμερα. Πόλη-φάντασμα ή πόλη-μουσείο.
Η 2η φωτό δείχνει την Μάκρη πριν τον ξεριζωμό του ΄22.


Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget