Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων - Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έτους 2018

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή όλων των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές.
 Λαμβάνοντας υπόψη και την 1/2018 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός χώρων για την χρήση πυρός», γνωρίζουμε στους δημότες - κάτοικους του Δήμου μας ότι από 01/05/2018 έως 31/10/2018 απαγορεύεται αυστηρά για οποιοδήποτε λόγο να ανάψει κανείς φωτιά σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις  χωρίς την έγγραφη άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, κινούνται διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο (άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).
 Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων  υπενθυμίζει σε όλους τους κατοίκους του Δήμου, τις δράσεις πρόληψης, που οφείλουν να υιοθετήσουν, τουλάχιστον έως τη λήξη αυτής.
 Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς :
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε σε κίνηση.
Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.
Απαγορεύεται η καλλιέργεια σιτηρών εντός κατοικήσιμης περιοχής
Εφόσον αντιληφθείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.
 Σας κοινοποιούμε την υπ' αριθμ. 1/2018 Π.Δ. της ΠΕ.ΔΥ.Δ Στ. Ελλάδας προς ενημέρωσή σας.
 Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάποια εστία πυρκαγιάς, παρακαλείσθε για την άμεση ενημέρωσή μας (τηλ. Επικοινωνίας: 6974077897), τη βοήθεια σας και την προσοχή σας, προκειμένου να περάσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές.
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
  
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget