διαμαρτυρία από την Τ.Κ.Ξηρονομής για το ανταποδοτικό τέλος Αλυκής και Αγίου Νικολάου

Το Τοπικό Συμβούλιο Ξηρονομής συνήλθε σήμερα ημέρα Τρίτη 17/4/2018 στο τοπικό κατάστημα της Κοινότητας, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου κου Ευστάθιου Κεφαλά με θέμα συζήτησης την έκθεση ελέγχου του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, με την οποία καλεί τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων να εξετάσει το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής – μείωσης του ανταποδοτικού τέλους στους κατοίκους Αλυκής και Αγίου Νικολάου λαμβάνοντας υπόψη την τριετή απαλλαγή χρεολυσίων και την επιμήκυνση του δανείου για οκτώ έτη.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος κ. Κεφαλάς έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του μακροχρόνιου και μείζονος σημασίας ζήτημα της υδροδότησης Αλυκής –Αγίου Νικολάου. Κατόπιν εκτενούς διαλόγου το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Την κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και όπως αναγνωστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το Τοπικό Συμβούλιο Ξηρονομής λαμβάνοντας υπόψη το κοινό περί δικαίου αίσθημα εκφράζει την έκδηλη ανησυχία του για τις σημαντικές επιπτώσεις του ζωτικής σημασίας αυτού κοινωνικού προβλήματος και πιο συγκεκριμένα της κωλυσιεργίας παρεμπόδισης των αρμοδίων να δώσουν λύση σε μια σειρά προβλημάτων.
Κι ενώ ο Δήμαρχος Θηβαίων κος Σπύρος Νικολάου είχε δεσμευτεί και κατά τη συνάντησή του με τους κατοίκους παρουσία της Συμπαραστάτη του Δημότη Θηβαίων για τη μετακύληση  του δανείου, καθώς και την απαλλαγή των χρεολυσίων, παρά ταύτα η κατάσταση έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο.
Επιπροσθέτως, υπενθυμίζουμε και τις ίδιες δεσμεύσεις του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο είχαμε ενημερώσει τους κατοίκους για τις αυτές εξελίξεις.
Επιπλέον, επισημαίνουμε πως η κοινότητα Ξηρονομής με την υπ’ αριθμον 6/2015 απόφαση είχε ζητήσει την επιμήκυνση του δανείου και την απαλλαγή των κατοίκων από τα χρεολύσια, όπου όμως  απάντηση δεν έλαβε αφού κανένας δεν την έλαβε υπόψη.
Αντ΄ αυτού φτάσαμε σήμερα στο σημείο όπου αντί ο Δήμος Θηβαίων να πράξει το νόμιμο και ηθικό, κοινοποιεί  έγγραφο με αρ. πρωτ. 367 στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου σχετικά με τις προτάσεις του Ελεγκτή Δημοσίας Διοίκησης, όπου η οικονομική υπηρεσία αγνοεί τις προτάσεις αυτές και ταυτόχρονα εισπράττει προσαυξήσεις για το δάνειο, δεν εκδίδει δημοτική ενημερότητα και τέλος κοινοποιεί τις οφειλές στην Εφορία, όπου δεσμεύονται οι φορολογικές ενημερότητες των κατοίκων, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες της περιοχής.
Επισημαίνουμε, ότι πολλοί εκ των κατοίκων δεν κατάφεραν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων, αφού είχαν προσβάλλει δικαστικά το ανταποδοτικό τέλος.
Κατόπιν λοιπόν των παραπάνω,  το Τοπικό Συμβούλιο Ξηρονομής ζητά άμεσα το Τεράστιο αυτό ζήτημα, όπως έρθει σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, καθώς και των κατοίκων, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη λύση για τους κατοίκους.
Επίσης ζητά, όπως διαγραφούν οι προσαυξήσεις , αλλά και την  επιστροφή των παρακρατηθέντων εκ των προσαυξήσεων αυτών ποσών.
Οι άνευ αντικρίσματος υποσχέσεις, αλλά και η διαρκής αναβολή της επίλυσης ενός τόσο σοβαρού ζητήματος εκθέτει την Τοπική Κοινότητα απέναντι στους κατοίκους και εν τέλει η Τοπική Κοινότητα δε θα δεχτεί  να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα της δικαιολογημένης αγανάκτησης των κατοίκων.
  
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της Τ.Κ Ξηρονομής
Ευστάθιος  Κεφαλάς

διαμαρτυρία από την Τ.Κ.Ξηρονομής

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget