1o ΣΔΕ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ - ΕΟΡΤΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Αυτές τις ημέρες, στις εκδηλώσεις που γίνονται στα σχολεία και αλλού για να τιμηθεί η επέτειος της Επανάστασης του 1821 περισσεύουν τα μεγάλα λόγια για να υμνήσουν το γεγονός και έτσι το απομακρύνουν από την ουσία του. Η Επανάσταση του 1821 δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια για να αναδειχθεί· είναι από μόνη της ένα μεγάλο γεγονός, το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας.
Είναι η επανάσταση ενός λαού που, απογοητευμένος από τη στάση των τότε Με-γάλων Δυνάμεων, αποφασίζει να πιστέψει στον εαυτό του και να προσπαθήσει με τις δικές του δυνάμεις να διεκδικήσει τη Λευτεριά του: «Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη / των Ελλήνων τα ιερά / και σαν πρώτα ανδρειωμένη / χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά» γράφει ο Σολωμός στον «Ύμνο εις την Ελευθερία». Με την Επανάσταση του 1821, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο προοίμιο του πρώτου Συντάγματος, που ψηφίστηκε από την Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, «Το  ελληνικόν  έθνος κηρύττει  ενώπιον  Θεού  και  ανθρώπων  την  πολιτικήν  αυτού  ύπαρξιν  και  ανεξαρτησίαν».
 Σήμερα Παρασκευή 23/03/2018 οι σχολικές μονάδες του ΣΔΕ και του Δημοτικού Σχολείου τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου με μία φαντασμαγορική γιορτή η οποία περιελάμβανε ένα άψογο θεατρικό που οργάνωσαν οι συνάδελφοι του Δημοτικού Σχολείου Μαστροθανάση Ζωή, Πατέρα Δήμητρα και Μακρής Κωνσταντίνος. Πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του συναδέλφου του ΣΔΕ κ. Πίνη Δημήτριου ο οποίος εκτέλεσε τα διάφορα μουσικά κομμάτια στο πιάνο.
 Στη γιορτή παρευρέθηκαν ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης κος. Μακρής Γεώργιος και  η σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας κα. Κολοβού Χριστίνα.

1o ΣΔΕ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget