Σε έξαρση η γρίπη: Τέσσερις οι νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Τα 14 -συνολικά- θύματα της εποχικής γρίπης ήταν ανεμβολίαστα, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου - 51 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε εντατικές Απειλητικό αρχίζει να υψώνεται το κύμα της εποχικής γρίπης στη χώρα. Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 51 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λογω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με εποχική γρίπη, κυρίως από την αρχή του χρόνου.
 Σε 14 περιστατικά γρίπης, ωστόσο, η έκβαση ήταν μοιραία, με τους τέσσερις νεκρούς να καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα.
 Αξίζει να σημειωθεί πως και τα 14 θύματα της εποχικής γρίπης ήταν ανεμβολίαστα, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία οι γιατροί συνιστούν το αντιγριπικόεμβόλιο. 
 Οι ειδικοι του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζουν πως επιβάλλεται ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο για όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και πως πρέπει να το κάνουν ακόμη και τώρα διότι η κυκλοφορία των ιών της γρίπης αναμένεται να συνεχιστεί έως τα τέλη Μαρτίου.
 Οι ιοί της φετινής γρίπης που κυριαρχούν είναι ο τύπος Β και ο Α (Η1Ν1).
Ιλαρά
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί και 103 νέα κρούσματα ιλαράς, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον σε 1.691.
 Στη μεγάλη πλειονότητα, πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
 Η ιλαρά επελαύνει στην Ελλάδα, με αύξηση κρουσμάτων πάνω από 70% μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Σε έξαρση η γρίπη

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget