σκάνδαλο Novartis - Η ζωή έχει χιούμορ και φαντασία !!

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει το σκάνδαλο της Novartis, αφού οι ομιλητές μίλησαν για το Μακεδονικό, τα Ίμια, την γεώτρηση στην Κύπρο, τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Επανάσταση του ’21, αλλά και την κακή φετινή πορεία του Ολυμπιακού.
Την παράσταση έκλεψαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού, με την παρουσία τους, θύμισαν σε όλους μας τους λόγους για τους οποίους κατάφερε να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
 Πολλοί Έλληνες είχαν ξεχάσει πως, πριν τον Τσίπρα, ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς αγκαλιά με τον Βενιζέλο.
 Ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε και απειλούσε τους πάντες -εκτός από τον εαυτό του- αλλά σκεφτείτε πόσο ηλίθιος πρέπει να αισθάνεται κάποιος που έριξε την δική του κυβέρνηση με το σκεπτικό πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερή παρένθεση και διαπιστώνει τώρα -τρία χρόνια μετά- πως παρένθεση ήταν ο ίδιος.
 Να τους πηγαίνεις για αριστερή παρένθεση και αυτοί να σε πηγαίνουν σε προανακριτική επιτροπή. Η ζωή έχει χιούμορ και φαντασία.
 Ο Σαμαράς έχει πάντα αυτό το ύφος του φλώρου που θέλει να το παίξει βαρύμαγκας αλλά αυτό δεν είναι και πολύ χαριτωμένο σε έναν άνδρα 67 ετών.
 Το πιο αστείο ήταν που ο Σαμαράς είπε ότι ξέρει πως ο Τσίπρας τον αντιπαθεί πολύ, αλλά δεν έχει κατάλαβει ακόμα πως και οι νεοδημοκράτες τον αντιπαθούν γιατί είναι ακροδεξιός και έχει και τον ανθρωποδιώκτη.
 Βέβαια, ο Σαμαράς είχε την τύχη να μιλήσει μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οπότε έμοιαζε σχεδόν συμπαθής και αθώος.
 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έμοιαζε για πρώτη φορά φοβισμένος και αυτό πρέπει να μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας.
 Στην ομιλία του, ο Βενιζέλος είπε πως και σε άλλες χώρες υπάρχει το σκάνδαλο Novartis -και δεν πήγαν τους πολιτικούς σε προανακριτική επιτροπή- αλλά ξέχασε να πει πως αφενός δεν χρεοκόπησαν οι άλλες χώρες αλλά μόνο η Ελλάδα, και αφετέρου πως στις άλλες χώρες δεν υπάρχει ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών που εμπνεύστηκε ο ίδιος.
 Το να βλέπεις τον Βενιζέλο, τον άνθρωπο που υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο αγγλικό δίκαιο και την απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, να μιλάει στη Βουλή με σηκωμένο δάχτυλο το 2018, σε έκανε να νιώθεις μια τρελή επιθυμία να φύγεις αμέσως από τη χώρα και να μην επιστρέψεις ποτέ.
 Από την άλλη, σκέφτεσαι πως, αν καθαρίσει επιτέλους το πολιτικό σκηνικό από τύπους σαν τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά -δυο πολύ μοχθηρά, εκδικητικά και σκοτεινά πρόσωπα-, ο τόπος μπορεί να έχει ακόμα ελπίδες.
 Ο Άδωνις Γεωργιάδης έμοιαζε να έχει κάνει και τα 16 εκατομμύρια εμβόλια που παρήγγειλε ο Αβραμόπουλος στην Novartis, αλλά μπορεί να μην είχε κάνει τα εμβόλια και να στηθοδερνόταν μόνο και μόνο επειδή ξέρει πως κάπου είναι ανοιχτός και μπορεί να τον τσακώσουν, οπότε δεν θα μπορεί να γυρνάει όλη μέρα στα κανάλια και θα πρήζει πια μόνο τα αρxίδια των συγκρατούμενών του.
 Το πιο καταπληκτικό ήταν που ο Άδωνις, Σαμαράς και Βενιζέλος απειλούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους πως θα τους κανονίσουν αυτοί μια μέρα αλλά, παράλληλα, απορούσαν γιατί οι μάρτυρες είναι σε καθεστώς προστασίας.
Είναι κατάντια για τη Νέα Δημοκρατία να έχει ξεπέσει στον Άδωνι και στον Βορίδη αλλά αυτά παθαίνεις όταν πέφτεις στα χέρια του Σαμαρά.
 Πάντως, η υπόθεση Novartis δίνει την χρυσή ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη -που έκανε μια σχετικά ψύχραιμη και μετρημένη ομιλία γιατί έπρεπε να κρατήσει τις ισορροπίες στο κόμμα του- να καθαρίσει τη Νέα Δημοκρατία από τους ακροδεξιούς, που τον έχουν όμηρό τους και του ρίχνουνε φάπες.
 Βέβαια, αυτά θέλουν πυγμή και πολιτικό ένστικτο, στοιχεία τα οποία δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κι αυτός μετρημένος -οι ομιλίες Τσίπρα, Μητσοτάκη και Κουτσούμπα ξεχώρισαν μέσα στη γενική υστερία- και ήταν και πάρα πολύ τυχερός (;), αφού ξεκίνησε την ομιλία του, ανακοινώνοντας πως, ενώ μιλούσε ο Μητσοτάκης και έλεγε πως η οικονομία πάει σχεδόν κατά διαόλου, ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες.
 Αυτό με τον οίκο Moody’s ήταν το οριστικό χτύπημα και έκοψε τα φτερά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που διαπιστώνουν πως ο Τσίπρας έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας.
 Φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, αφού η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο και η Βουλή είναι διακοσμητική.
 Είναι προφανές πως η υπόθεση Novartis σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
 Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχουν πολλά ακόμα σκάνδαλα -και κάποια θα εμφανιστούν τους επόμενους μήνες-, αφού η χώρα χρεοκόπησε το 2010 και δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη.
 Αλλά τώρα είναι πια πολύ αργά και η αποκάλυψη των σκανδάλων που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία δεν έχουν σκοπό την κάθαρση αλλά το ποιος θα προσποιείται την κυβέρνηση στο προτεκτοράτο.
 Βέβαια, θα μπορούσαν να μας κάνουν δώρο το να στείλουν τον Βενιζέλο στη φυλακή, ώστε να πάρουμε κι εμείς μια χαρά στη ζωή μας και να βγούμε με τις σημαίες στο δρόμο να πανηγυρίσουμε.
 Αν μάλιστα κανονίσουν την ώρα που μπαίνει ο Βενιζέλος στη στενή να αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος και συναντηθούν τυχαία στην είσοδο, εγώ μέχρι και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ψηφίσω.
  

σκάνδαλο Novartis

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget