“Η Φυσική μαγεύει την Βοιωτία” 1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών - Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αντίκυρα-Παραλία Διστόμου

 Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στην Αντίκυρα / Παραλία Διστόμου, τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο 1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών “H Φυσική Μαγεύει τη Βοιωτία”.Ήταν μια συνδιοργάνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( Π. Ε. Βοιωτίας ), του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας και της Δ/νσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας .
 Στόχος του Συνεδρίου ήταν η καταγραφή της τρέχουσας επιστημονικής γνώσης σχετικά με τη γένεση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των σεισμών.
 Με δεδομένο ότι η άγνοια τιμωρεί και η γνώση σώζει , πιστεύουμε ότι οι πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες που κατατέθηκαν θα αποτελέσουν κίνητρο δράσης για όλους τους εμπλεκόμενους .
 Παράλληλα με την ανάπτυξη του σχετικού επιστημονικού πεδίου έγινε ιδιαίτερη ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής , προβολή των τουριστικών και ιστορικών σημείων , καθώς και η βιομηχανική και τεχνολογική δραστηριότητα σε αυτή.
 *Όσιος Λουκάς (Αγία Σοφία της Ρούμελης )
 *Μαυσωλείο και μουσείο Διστόμου
 *Αράχωβα, η κοσμοπολίτισσα του Χειμώνα
 και οι εγκαταστάσεις του Αλουμινίου της Ελλάδος , αποτέλεσαν σημεία επισκέψεων και περιηγήσεων των συμμετεχόντων.
 Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:
 “ Διδασκόμαστε καθημερινά, ώστε να προλαμβάνουμε φυσικές καταστροφές και συμβαδίζουμε με την ιστορία , αναδεικνύοντας τα πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας”.

τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget