Αρναούτογλου: Συναγερμός…. Έρχονται καταστροφικές καταιγίδες

Συναγερμό σήμανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος για  μεγάλο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Όπως λέει ο μετεωρολόγος έντονες καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα και μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα καταστροφικές καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν υπερχειλίσεις ποταμών, κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές. Διαβάστε τι έγραφε στο facebook:
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Πολύ σοβαρή η επιδεινωση του καιρού απο την Πέμπτη 30/11 έως και το Σάββατο 2/12 στη δυτική και κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και στη γείτονα Αλβανία!
Οι συνεχόμενες και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις – καταιγίδες (κάντε κλικ στους προγνωστικούς χάρτες)που αναμένονται απο την Πέμπτη και μέχρι περίπου την Κυριακή στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα (κυρίως Ηπειρο αλλά και στα νησιά του Ιονίου, την ορεινή δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά, τη Δυτική -βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στα δυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας) εκτός του ότι θα συνδυάζονται με κατά περιόδους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7-8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και προβλήματα (τοπικές πλημμύρες, υπερχείλιση χειμάρρων-ποταμών- κίνδυνος κατολισθήσεων)! Ανάλογη ίσως και πιο δύσκολη δεν αποκλείεται να είναι η κατάσταση και στη γείτονα Αλβανία.
Αν πρόκειται λοιπόν να μετακινηθείτε απο την Πέμπτη και κυρίως απο την Παρασκευή έως και την Κυριακή στα παραπάνω προαναφερθέντα τμήματα καλο θα είναι:
– να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
– να μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
– να ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
– Να ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
– να μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ
– να ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση
– να εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.)

κύμα κακοκαιρίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget