Ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας

Ένα καραβάνι αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Μάνδρας που δοκιμάζονται «έστησε» την περασμένη Κυριακή η  Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, μετέχοντας σε μία κοινή προσπάθεια με το τμήμα της Unesco των βορείων Προαστίων της Αττικής και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Πεντελικού όρους (Σ.Π.Α.Π.).
 Λίγες μόνο ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η Δ΄ΚΟΣΕ απέδειξε και την ευαισθησία και τα γρήγορα αντανακλαστικά της στην οργάνωση αυτής της πρώτης «επιχείρησης», ενώ ο πρόεδρος της Ν. Σταθόπουλος διαβεβαίωσε τη Δήμαρχο της Μάνδρας ότι επίκεινται και άλλες παρόμοιες στο άμεσο μέλλον.
 Το καραβάνι της Δ’ ΚΟΣΕ με τα υπηρεσιακά οχήματα της θηροφυλακής και τα φορτηγά που είχαν «επιστρατευτεί» για να μεταφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης, κινήθηκαν σε πομπή μέχρι το δημαρχείο της πόλης.
 Μαζί με τους εθελοντές κυνηγούς και τους θηροφύλακες βρισκόταν  και η πρόεδρος της Unesco των βορείων Προαστίων της Αττικής, Μαρίνα Πατούλη, καθώς και  ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος.
 Έξω από το Δημαρχείο της Μάνδρας, το κλιμάκιο της Δ΄ΚΟΣΕ παρέδωσε 150 ηλεκτρικές σόμπες,  3 τόνους τροφίμων μακράς διάρκειας (ρύζι, αλεύρι, ζυμαρικά, πατάτες κ.α.), δεκάδες κιλά ψωμί και εκατοντάδες φτυάρια και σκούπες, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί από τις τοπικές αρχές, όταν ιεραρχούνταν οι ανάγκες αυτής της περιόδου για τους κατοίκους της πόλης.
 Όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες πολύτιμη ήταν και η συμβολή των Κυνηγετικών Συλλόγων της Αττικής, με την παράδοση ποσοτήτων εμφιαλωμένων νερών, καθώς στην περιοχή της Μάνδρας υπάρχει πρόβλημα με το νερό της ΕΥΔΑΠ.
 Παρόντες στην επιχείρηση ήταν εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και οι Μανώλης Καραγιάννης, Γιώργος Αραμπατζής,  Βαγγέλης Δράκος και Ηλίας Γιανναράς, ενώ αρκετοί από τους θηροφύλακες ήταν η πολλοστή φορά που βρέθηκαν στη Μάνδρα, μετά από εκείνη την τραγική Τετάρτη.
 Η δύναμη της θηροφυλακής της Δ΄ΚΟΣΕ συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και στις προσπάθειες ανεύρεσης αγνοουμένων, ενώ σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή κα την Αστυνομία πραγματοποιούσαν συνεχώς και νυχτερινές περιπολίες, προκειμένου να αποτρέψουν φαινόμενα λεηλασίας.
 Σε συνομιλία που είχε  με την δήμαρχο Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, ο κ Σταθόπουλος υποσχέθηκε ότι η συνδρομή των κυνηγετικών οργανώσεων θα συνεχιστεί και θα οργανωθεί καλύτερα τις ημέρες που θα έρθουν.
 «Οι κάτοικοι της Μάνδρας έχουν απόλυτη ανάγκη να «ακουμπήσουν» σε ένα ευρύ μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες και βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες. Ο κόσμος των κυνηγών, οι οργανώσεις τους και ο μηχανισμός τους,  το έχουν αποδείξει αυτό και σε άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Τώρα έχουμε και έναν, επιπλέον, λόγο, αφού εδώ χάθηκαν και έξι κυνηγοί, και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Δ΄ΚΟΣΕ.

Δελτίο τύπου
 Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας

Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget